Ana sayfa » Güncel » KILIÇ SOYLU’YA SORDU: “SIĞINMACILARA PARA VE OY İÇİN VATANDAŞLIK DAĞITILDI MI?..

KILIÇ SOYLU’YA SORDU: “SIĞINMACILARA PARA VE OY İÇİN VATANDAŞLIK DAĞITILDI MI?..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP ve MHP’nin Seçim Yasası teklifinde seçmen kütüklerine ilişkin “son bir yıl içerisinde sürekli bulunduğu adres dikkate alınacak” düzenlemesi muhalefet tarafından kaygıyla karşılanmıştı.

Altı muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Seçim Güvenliği Komisyonu’ ise seçimlerin güvenliği konusunda oluşan kaygıya dikkat çekerek, “Seçimlerin adil, serbest, eşit, şeffaf, düzen ve dürüstlük ilkeleri içinde gerçekleşmesi için her türlü tedbirin alınmasına yönelik olarak milletimizle iş birliği ve güç birliği içinde olacağımız teyit edilmiştir” denildi.

OY İÇİN VATANDAŞLIK DAĞITILIYOR İDDİASI

Muhalefet ve bazı çevreler, iktidarın ‘açık kapı politikası’ nedeniyle Türkiye’ye kontrolsüz akın olduğu ve demografik yapının değişebileceği endişesini dile getiriyor. Hatta seçimlerde oy kullanmak üzere sığınmacılara vatandaşlık dağıtıldığı öne sürülüyor.

SEÇİMLERİ ŞAİBEDE BIRAKACAK İDDALAR

Konuyu meclis gündemine taşıyan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, “Bu yılın başından itibaren bazı illerin nüfus yoğunluklarında büyük hareketlilik yaşandığına ilişkin basında haberler yer almaktadır. Bu artışların ne sosyal olaylarla ne göçlerle ne doğal afetlerle açıklamanın mümkün olmadığı belirtilmektedir.

Yeni nüfus kimlik kartı alan kişilerin gittikleri illerde seçmen olarak yazıldığı ve bu kişilere para verildiği iddia edilmektedir. Seçimlerin en önemli şartı olan “seçim güvenliğinin” tehlikede olmasının, seçim sonuçlarını şaibede bırakacağı ifade edilmektedir” dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN ÇALIŞMA VAR MI

CHP’li Kılıç İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan şu sorularına yanıt istedi:

Yaklaşan seçim öncesi seçim güvenliğinin sağlanması için yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa ne gibi tedbirler alınmaktadır?

Yeni nüfus kimlik kartı alan kişilerin gittikleri illerde seçmen olarak yazıldığı ve bu kişilere para verildiği iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır?

Son 10 yılda nüfus artışı veya azalışı, hayatın doğal akışına aykırı olarak gerçekleşen il veya iller var mıdır? Varsa hangi illerdir?…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com