Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen-ÇİFTE STANDARDIN DANİSKASI: “EFES YORULDU MOLAYI TBF ALDI…”

Çiğdem Çimen-ÇİFTE STANDARDIN DANİSKASI: “EFES YORULDU MOLAYI TBF ALDI…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ING Basketbol Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonunda play-off maçları oynanıyor. Normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte sezon ikincisi Anadolu Efes, ligi 7. sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka ile eşleşti. İlk maç, İstanbul’da oynandı. Pınar Karşıyaka, play-off çeyrek finali ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Anadolu Efes’e 90-66 mağlup oldu.

Play-off çeyrek finali ikinci maçında ise, Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes’i konuk etti. Ev sahibi Pınar Karşıyaka, play-off çeyrek finali ikinci maçında konuk ettiği Anadolu Efes’i 79-73 mağlup etti. ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finali üçüncü maçı ise 15 Mayıs, Pazar günü saat 18.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacaktı. Ama maç ertelendi. Çünkü Anadolu Efes, seri başlamadan önce herhangi bir erteleme talebinde bulunmadığı halde seri son maça kalınca erteleme talebinde bulundu. Türkiye Fedarasyonu da bu talebi hiçbir mantıklı açıklamada bulunmadan onayladı.

Karşıyaka camiası, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun tavrını çifte standart olarak yorumladı. Erteleme talebinin Anadolu Efes açısından olumlu sonuçlanması, ligde net bir şekilde şaibe vardır düşüncesini de akıllara getirdi. Birçok tartışmayı beraberinde getiren erteleme kararının hemen ardından, bütün Karşıyakalılar sosyal medya üzerinden #EfesYorulduMolayiTbfAldi hashtagi ile paylaşımlarda bulundu. Tepkilerini dile getiren Karşıyakalılar, adaletin yanında olan bütün basketbolseverlerden de büyük destek gördü.

Türkiye Basketbol Federasyonu, açıklamada bulunmadan önce Anadolu Efes’in erteleme kararını kamuoyu ile paylaşması da oldukça dikkat çekicidir. Yaşanan bütün gelişmeler, ister istemez Karşıyaka düşmanlığı olarak da algılandı. Nasıl algılanmasın ki… Geçen sezon ülkemizi FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Pınar Karşıyaka, Happy Casa Brindisi maçına çıkacağı halde, erteleme talebi olumsuz yanıtlanmıştı. Bundan dolayı da Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe maçına genç takımla çıkmak durumunda kalmıştı. Ve 21 günde 11 maça çıkmıştı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği iftihara çok şayan gençlik olabilmek için çabalayan Karşıyakalılar diyor ki; ‘’Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Biz Kuva-i Milliyeyiz. Biz sizin operasyon çektiğiniz sponsor takımları değil, göğsünde Ay Yıldız olan 110 yıllık Spor Kulübüyüz… Biz düşmana ilk kurşun atan Hasan Tahsin, cephede esir düşen Zühtü Işıl’ız. Şanlı tarihimizden aldığımız güç ile daha önce de çok oyun bozduk. Haksızlıklara hep birlikte göğüs gerdik. Karşıyakalılar olarak bugün de dik duracağız. Şimdi baş kaldırma, boyun eğmeme zamanı. Çünkü biz buyuz. Biz Karşıyakalıyız!

Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu da şu açıklamada bulundu; ING Basketbol Süper Ligi çeyrek final play-off ikinci maçını, Anadolu Efes gibi çok daha başka hedefler için kurulmuş dev bir kadroya karşı, İzmir’de taraftarımızın da muhteşem desteği ile sahada savaşarak ve hak ederek kazandık.

Diğer yandan, normal sezon devam ederken, üstelik EuroLeague Dörtlü Finali ile EuroCup finali de göz önünde bulundurularak önceden açıklanmış olan programa rağmen, maalesef ki maçın ardından, gece yarısı, play-off çeyrek final serisinin üçüncü maçının ertelendiği haberini aldık. Adı üzerinde SERİ olarak oynanan play-off, bu karar ile seri olmaktan çıkmış oldu.

Günler öncesinden olası üçüncü maçın nerede oynanacağı belliyken, tüm olası senaryolar alenen ortadayken, ikinci maçın ardından alınan bu karar ve halen açıklanamayan yeni maç tarihi bize, tüm kurgunun bu serinin 2 – 0 biteceği öngörüsü ya da daha kötüsü biteceği planlaması üzerine kurulu olduğunu düşündürmektedir.

Kaldı ki bu düşünce bizi her iki maçta da sahada gördüğümüz hakem yönetiminin, hata olarak addettiğimiz birçok kararın altında başka bir sebep olduğunu düşünmeye sevk etmektedir.

Üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladığımız bir diğer nokta, tarafımızla önceden paylaşılmamış olan bir ihtimalin gerek yayıncı kuruluş yorumcuları, gerekse de rakip takım mensupları tarafından dile getiriliyor olmuş olmasıdır.

Tüm basketbol kamuoyu ile beraber, tarafımızla da yeni programın paylaşılmasını beklemekte olmakla birlikte, konuya ilişkin detayları rakibimizin sosyal medya hesaplarını takip ederek almamızın gerekli olup olmadığı hakkında da merak içerisindeyiz.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı göstermiş olduğumuz 2020-21 sezonunda, Sekizli Final öncesi ve sonrası, erteleme talebi ile müsabaka sıklığı gibi konularda yaşadıklarımızı hatırlatırken, rakibimiz Anadolu Efes’e, kendilerine tanınmış olan imkanlar ve beraberinde getireceği faydalar ile EuroLeague Dörtlü Finali’nde başarılar dileriz.

Gerek mücadelemizde, gerekse haklı tepkilerimizde her platformda, camiamızla, taraftarımızla bir olup, geri durmayacağımızı tüm basketbol kamuoyuna saygı ile duyururuz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com