Ana sayfa » Güncel » ERSOY: “MÜZİK YASAĞI YAŞAM TARZINA MÜDAHALE DEĞİLDİR…”

ERSOY: “MÜZİK YASAĞI YAŞAM TARZINA MÜDAHALE DEĞİLDİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında alındığı öne sürülen ancak tüm tedbirlerin kaldırılmasına rağmen uygulanmaya devam eden 00:00’dan sonra müzik yasağına ilişkin ‘tartışmalı’ yeni bir karar alınmış; Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değerlendirilen yasak, gece 01:00’e kadar uzatılmıştı.

KÜLTÜR BAKANINDAN AÇIKLAMA…

Söz konusu karar tepkiler yükselirken; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

”Müzikle ilgili konuya çok geniş kapsamlı bakmak lazım. Kültür ve Turizm Bakanı olması vasfıyla tabii ki normalleşme taraftarıyım” diyen Ersoy, ”Bu hükümetin de görüşü. Ancak ihtiyaçlara devlet aklıyla yaklaştığınızda sadece bir kesimin değil bütün kesimlerin haklarını gözetmeniz lazım. İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliğine vurgu yapıyor. Ses kirliliğiyle mücadele anlamında bazı şeyleri belirtmek istiyorum. Ana sıkıntı da burada başlıyor.

Fazıl Say’ın röportajını okudum bugün. Bu arada sayın Say babasını kaybetti geçen gün. Mekânı cennet olsun, sayın Say’ın başı sağolsun. Sabırlar diliyorum. Piyanist Fazıl Say, tatil bölgelerindeki mekânlardaki yüksek ses sadece çevredeki insanların değil konserleri etkilediğini söyledi. Ses kirliliğinden turistler otelleri terk ettiği için otellerin kapatılma kararı alındı. Ses gece 2’ye kadar 3’e kadar sınırsız şekilde devam ediyor. İnsanlar otelleri terk etmeye başlıyor. Müziği ile öne çıkan Yunanistan’ın Mikonos adasında bile saat 00.00’dan sonra müzik yayını kesiliyor” ifadelerini kullandı.

”BENCİL VE SİNSİCE..”

Söz konusu kararlarının yaşam tarzına müdahale gibi yorumlanmasına tepki gösteren Ersoy, ”Bunun yaşam tarzına müdahale gibi algılatılması bencil ve bir o kadar sinsice. Bu üzerinde siyaset yapılacak bir konu değil. Ortak mutabakat ile çözüm bulunulması gereken bir konu. Pandemide hızlı bir şekilde güvenli sertifikasyon programını başlattık. Herkes uyum sağladı ve başarıyla pandemi sürecini yürüttük. En az hasarla çıktık. Bugün gastronomi zirvesi vardı. Orada arkadaşlara da söyledim.

Güvenli turizm sertifikasyon programında olduğu gibi yine aynı şekilde sesi ve ses kirliliğini yönetebileceğimiz bir mutabakatta, sertifikasyonda uzlaşabilirsek aldığımız kararlarla yönetebiliriz. Önemli olan bütün herkesin mutabakatını sağlayarak, başkalarının da haklarını koruyarak. Fazıl Say çok açık bir şekilde ‘Ben konserlerimi yapmayacağım’ diyor. Pandemiden önce otelimi satacağım diyen çok kişi olmuştu. Sektörün önemli kişiler, bu işin ekonomisini yöneten kişilerle mutabakat yapılır. Bu işin teknolojisi var. Belli bir saatten sonra içeri girilmek kaydıyla bu desibel yönetilebilir” diye konuştu.

Ersoy ayrıca şunları söyledi:

”Saat 01.00’den sonra yapılan konserden bahsetmek binde 1’i konuşmak gibi. Arkadaşlara ‘hızlı bir şekilde hemen toplanalım’ dedim, bunu hızlı bir şekilde çözelim. Birimiz mutlu olurken birilerini mutsuz etmeyelim. Ortak mutabakat sağlayarak çözelim. Bunu da elbirliği ile çözeceğiz. Güvenlik Turizm Sertifikası mutabakatla hayata geçti. Bun da kısa bir sürede çözeriz. Sadece niyet oluşması önemli. Bence artık niyet de oluştu. Bunu birkaç hafta içinde çözeriz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com