Ana sayfa » Spor » BAŞKAN SOYER: “KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞACAĞIZ VE BUNU BÜTÜN DÜNYAYA DUYURACAĞIZ…”

BAŞKAN SOYER: “KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞACAĞIZ VE BUNU BÜTÜN DÜNYAYA DUYURACAĞIZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- İzmir’in 8 Mayıs Pazar günü ev sahipliği yapacağı, dünyanın en büyük yardım koşularından “Wings For Life World Run” organizasyonunun basın toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kültürpark’tan start alacak ve “Tüm Dünyada Aynı Anda Koşamayanlar İçin Koş” sloganıyla yapılacak olan koşunun tanıtım toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Tunç Soyer ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıda; İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Ford Türkiye Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu, Redbull Koşucuları; Dario Costa ile Hazal Nehir yer alırken ünlü oyuncular; Anıl Altan ile Müge Boz ve Basketbolcu Caner Erdeniz de katılarak destek verdi.

‘DÜNYAYA DUYURACAĞIZ..’

Etkinliğin basın toplantısında konuşan İBB Başkanı Tunç Soyer, binlerce kişinin, omurilik felcine yönelik bilimsel araştırmalara destek olmak için koşacağını belirterek şunları söyledi: Wings for Life World Run Araştırma Vakfı, bu koşuyu omurilik felcinin tedavisi için tüm dünyada gerçekleştirilen araştırmaları desteklemek amacıyla düzenliyor. Bu organizasyonun tüm gelirleri, omurilik felcinin tedavisini bulmaya yönelik son teknoloji araştırmaları için harcanıyor. Saat 14.00’te başlayacak yarış, sekiz ayrı ülkede aynı anda gerçekleşecek ve yayınlanacak. 8 Mayıs’ta İzmir’den dünyaya omurilik felciyle mücadeleye verdiğimiz desteği duyuracağız.”

‘TESADÜF DEĞİL..’

İzmir’in, Avrupa Parlamentosu tarafından 2022 Avrupa Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlatan İBB Başkanı Soyer, “İzmir, geçtiğimiz günlerde hepimizin göğsünü kabartan bir ödül aldı. İzmir’e Avrupa değerlerini en iyi taşıyan kent unvanı verildi. Bu unvana layık görülmemizin ana nedenlerinden biri, bir yaşam biçimi olarak sporu teşvik eden ve kamu sağlığını koruyan çok sayıda çalışma yürütmemiz.

İBB, spor alışkanlığımızı çoğaltmak ve İzmir’i dünyayla buluşturmak amacıyla uluslararası spor organizasyonlarına büyük önem atfediyor. Yaşadığımız pandemi sürecine rağmen çok sayıda spor etkinliği gerçekleştirdik ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yaptık. Biliyorsunuz, 9 Eylül Yarı Maratonu ve 19 Mayıs Koşularını, Maraton İzmir ile taçlandırdık. Maraton İzmir’i tanıtırken, İzmir’in en önemli markalarından biri olacağını belirtmiştim.

Parkur avantajı ve organizasyon kalitesiyle kısa sürede 7’den 70’e herkesin katıldığı sayılı maratonlar düzeyine ulaşacağını vurgulamıştım. Gururla belirtmeliyim ki öyle oldu. Nisan ayında üçüncüsünü düzenlediğimiz Maraton İzmir’i, kısa zamanda ülkemizin en önemli koşularından biri haline getirdik.

Wings for Life World Run yarışı için İzmir’in tercih edilmesi de bir tesadüf değil. Şehrimizin bu yarışmaya ev sahipliği yapmaya devam etmesi, spora verdiğimiz artan değerin bir sonucu. Böylesi kıymetli bir amaca hizmet eden bu uluslararası organizasyon, dünyada ve Türkiye’de yedinci kez düzenlenirken, İzmir bu koşuya beşinci kez ev sahipliği yapıyor. Bu, İzmir için, hepimiz için büyük bir onur. Şimdiden tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

‘HERKESİ ALANA BEKLİYORUZ..’

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya ise, “Kaza geçirmeden önce iş kadınıydım, gençtim sağlıklıydım. ‘Benim başıma bir şey gelmez’ diye yaşayanlardandım. Çok da büyük hayallerim vardı. Lütfen emniyet kemerini tekerlekli sandalye kullanmamak adına takın. Çok güzel bir söz var, ‘Kurallara uyun, tekerleklerinizi değiştirmek zorunda kalmayın.’ Kaza geçirdikten sonra çok zor bir süreçten geçtim. Ancak şu anda derneğin kurucuları arasında olup bayrak taşıdığıma, bu bayrağı benden sonraki arkadaşların da layıkıyla taşıyacağına inanıyorum.

Sıfırdan başlamak hiç kolay değil. O yüzden Wings For Life World Run benim için çok heyecan verici bir koşu, omurilik felçli arkadaşlarım için de çok önemli bir umut. Umarım kazanılan fonlarla birçok güzel çalışma yapılabilir. Dünyada beş kıtada bir anda koşmak çok önemli. O yüzden herkesi 8 Mayıs’ta alana bekliyorum, ben de orada olacağım. Koşamayanlar için koşacağız” diye konuştu.

ETKİNLİKTE NELER VAR?..

Wings for Life World Run’a bir kez daha ev sahipliği yapacak olan İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri ve aynı zamanda ülkenin ekonomik olarak da can damarlarından biri. Wings for Life World Run’ın start alacağı Kültürpark ise bir anlamda İzmir’in simgesi. Wings for Life World Run’ın 2022 yarış parkuru, katılımcıları önce benzersiz bir deniz manzarasına sahip Karşıyaka sahiline yönlendirecek.

Ardından ise Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti gibi mekanlarda göz kamaştırıcı bir yolculuğun ardından Menemen güzergahında devam edecek. Yakalama Aracı son koşucuyu yakaladığında ise yarış sona erecek…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com