Ana sayfa » Güncel » BİLGİN, EMEKLİYE 1 MAYISTA SÜRPRİZ YAPACAĞIM DEMİŞTİ, PAS GEÇTİ!…

BİLGİN, EMEKLİYE 1 MAYISTA SÜRPRİZ YAPACAĞIM DEMİŞTİ, PAS GEÇTİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 26 Nisan’da yaptığı açıklamada “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak.

Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım. düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak” demişti.

En düşük emekli maaşının 2 bin 500 lira olduğunu hatırlatalım. Bu ücretle geçinmeye çalışan emekli sayısı ise 800 bin.

Bilgin, yapılacak artış için, “Elbette içinde enflasyon olacak; ama ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek düzenleme olacak. Çok ciddi bir rahatlama olacak” bilgisini vermişti.

Ancak Bilgin, detayları 1 Mayıs’ta paylaşacağını duyurmasına rağmen bu konuda dün herhangi bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü bayram mesajı ve bugünkü bayram namazı sonrası açıklamalarında emeklilerle ilgili bir gelişmeden bahsetmedi.

Şimdi bu 800 bin emekli, Bilgin’in bu konuda ne diyeceğini bekliyor.

ENFLASYON ÖNGÖRÜLEMİYOR MU?…

Açıkladığı verilerle kamuoyunda gerçekçi bulunmayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bile enflasyonu son olarak yüzde 61 olarak açıklamıştı. Bu artışın önümüzdeki aylarda da artması bekleniyor.

Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy da, önümüzdeki süreçte devlet kurumunun üç haneli enflasyonlar açıklayabileceği görüşünü dile getirmişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com