Ana sayfa » Güncel » KOZA ALTIN, KAPASİTE ARTIŞI İÇİN ÇED TOPLANTISI YAPTI, GERGİNLİK ÇIKTI!..

KOZA ALTIN, KAPASİTE ARTIŞI İÇİN ÇED TOPLANTISI YAPTI, GERGİNLİK ÇIKTI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Eskişehir’in Sivrihisar mahallesindeki altın ve gümüş madeninde yapacağı kapasite artışı ve ilave maden atık depolama tesisine ilişkin ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda gergin anlar yaşandı. Koza Altın İşletmeleri’nde müdür yardımcısı olan Osman Şefik Karlıdağ, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’ye “Ahlaksız kadın” dedi. Süllü, Karlıdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaymaz Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen ÇED toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hikmet Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir Barosu’ndan avukat Hüseyin Akçar, Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman, mahalle sakinleri ve Koza Altın İşletmeleri yetkilileri katıldı.

“TOPLUCA KATLİAM YAPIN..”

ÇED toplantısında ilk olarak, açılacak üçüncü depolama tesisi ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra vatandaşlara söz verilen toplantıda mahalle sakinlerinden Reha Öner, “Ya topluca kaldırın bu Kaymaz’ı ya da topluca bir katliam yapın. Biz de rahat edelim. Kesinlikle bu zamana kadar altın madeninin bir faydasını görmedik. Ben burada bunu istemiyorum. Kanserojen maddesi var. Devletimiz tarafından buraya kontrole gelinmedi” dedi.

“KİRAZLARIM HEP KURUDU..”

Kaymazlı bir değer vatandaş Mustafa Akkuş ise “Her toplantıda seri şekilde okunuyor, bitiyor. Kim ne anladı. Hiçbir şey anlaşılmıyor. Halkın anlayacağı şekilde anlatmıyorsunuz. Buraya geleli kaç sene oldu maden? Ne bilgi verildi ne bir şey. Benim kirazlıkta kirazım kalmadı. Gidin görün. Hepsi kurudu. Bu maden geldi geleli Kaymaz’ın bir çıkarı yok. Maden elbette çıksın ama çıktığı yere bir şeyler vermesi lazım” diye konuştu.

“ULUSLARARASI STANDARTLARIN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ..”

Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal de “Buraya neler yaptığımızı herkesi biliyor. 216 tane personelimiz çalışıyor. Yüzde 95’i yerlidir. Burada personel de var ailesi de var. Biz, uluslararası standartların üzerinde çalışıyoruz. Bu sözler bize vefasızlıktır. Okullar, yollar, camilerin ihtiyaçları, hepsini biz karşılıyoruz. Biz altı aydır buradayız. Sizin gibi iki ay gelip gitmiyoruz” dedi.

Bu esnada konuşmaya başlayan ve yapılan çalışmaların doğaya ve insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Hüseyin Akçar’a tepki gösteren Kemal Öcal, Akçar’ın susmasını istedi.

SÜLLÜ’YE “AHLAKSIZ KADIN” DEDİ..

Yapılan karşılıklı konuşmaların tartışmaya dönmesiyle ortalık bir anda karıştı. Toplantıya katılan ve Koza Altın İşletmeleri’nde müdür yardımcısı olan Osman Şefik Karlıdağ, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’ye “Ahlaksız kadın” dedi. Jale Nur Süllü ise yaşanan olaya tepki göstererek hakaret eden şahsın gözaltına alınmasını istedi.

AKÇASOY’UN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER..

Çanakkale’den getirilen 25 ton maden cevherlerinin 90 araçla Kaymaz’a getirileceğini söyleyen Nuray Akçasoy’a da tepki gösteren işletme çalışanları, Akçasoy’un üzerine yürüdü. Yaşanan tartışmanın büyümesi nedeniyle Hikmet Çelik, toplantının sona erdiğini duyurdu.

LÜKS ARABAYA TEPKİ..

Düğün salonunun dışına taşan tartışmalarda, çoğu işletme çalışanı olduğu öğrenilen kişiler, Hüseyin Akçar, Jale Nur Süllü ve Nuray Akçasoy’un üzerine yürümeye devam etti. Bunun ardından konu siyasetle bağdaştırıldı ve “İktidar biziz” söylemleri duyuldu. Jandarmanın araya girmesiyle dağıtılan kalabalığın arasından lüks arabasına binen işletme müdürüne tepki gösteren bir kısım vatandaş, işletme müdürünü alkışlarla protesto etti.

ÇED TOPLANTISI YAPILDI KABUL EDİLDİ..

Yaşanan tartışmaların ardından ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı olarak kabul edildi ve toplanan vatandaşlar dağıldı…

ANKA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com