Ana sayfa » Güncel » 1 MAYIS’TA YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN TAKSİM’DE BULUŞTULAR, “KATİLLER HESAP VERECEK” DİYE HAYKIRDILAR…

1 MAYIS’TA YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN TAKSİM’DE BULUŞTULAR, “KATİLLER HESAP VERECEK” DİYE HAYKIRDILAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda açılan ateş sonucu yaşamını yitiren en az 42 kişi Taksim Kazancı Yokuşu’nda anıldı. “Yaşasın 1 Mayıs”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak” sloganları atıldı.

1 Mayıs 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenleri anmak için Taksim Kazancı Yokuşu’nda bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri saygı duruşunun ardından yokuşun başındaki anıta karanfil bıraktı.

Anmaya, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, KESK ve TMMOB yöneticileri, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, çok sayıda siyasi parti temsilci ve yöneticisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm, Sezai Temelli, Serpil Kemalbay, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleriyle yüzlerce işçi katıldı.

“OMUZ OMUZA..”

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı anmak için Kazancıdayız. Faşizme karşı omuz omuza” ifadelerini kullandı. Arzu Çerkezoğlu, “44 yıl önce 1 Mayıs 1977’de burada bu meydanda arkadaşlarımızı yoldaşlarımızı kaybettik.

Bu ülkede 1 Mayıs’ın tarihi sınıflar mücadelesinin tarihidir. 1 Mayıs 1977’den 10 Ekim’e yitirdiğimiz tüm arkadaşlarımıza sözümüz yaşanan tüm zorluklara rağmen barış ve demokrasiye sahip çıkmak onların anılarına sahip çıkmaktır” dedi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com