Ana sayfa » Güncel » GEZİ DAVASI KARARLARINA KARŞI TEPKİ NÖBETİ: “HEPİMİZ GEZİDEYDİK…”

GEZİ DAVASI KARARLARINA KARŞI TEPKİ NÖBETİ: “HEPİMİZ GEZİDEYDİK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gezi Davası’nda Osman Kavala ve 16 sanığa verilen cezalara kamuyoundan tepkiler sürüyor.

Aralarında bir dönem AKP’den milletvekili aday adayı olmuş Murat Bircan’ın da bulunduğu mahkeme heyeti, 1637 gün boyunca hakkında hiçbir hüküm bulunmadan cezaevinde tutulan iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi, Mine Özerden ve Hakan Altınay’a da 18’er yıl hapis cezası vermişti.

Üçüncü Gezi Parkı davasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’a 18’er yıl hapis cezası verildi. Bu isimlerin hepsi tutuklandı.

Gezi Davası’nda çıkan tepki çeken hapis kararları üzerine, “Adalet Nöbeti” başlatıldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi önünde Gezi davasındaki skandal kararlar nedeniyle “Adalet Nöbeti”ne devam edildi.

Mimarlar Odası tarafından “Hukuksuz tutuklamalara karşı 27 Nisan 2022 tarihinden itibaren her gün saat 17.00-20.00 saatleri arasında TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nın önünde adalet nöbetindeyiz.” ifadeleriyle adalet nöbeti için çağrı yapılmıştı…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com