Ana sayfa » Güncel » GEZİ DAVASINDA ÇIKAN KARARA YURTAŞLARDAN İSYAN!…

GEZİ DAVASINDA ÇIKAN KARARA YURTAŞLARDAN İSYAN!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yargılama sürecinde yaşananlarla yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası kamuoyunda tepki çeken ve şimdiden hukuk tarihine bir ‘skandal’ olarak adını yazdıran üçüncü Gezi Parkı davasının karar duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gezi’yi savundukları için cezalandırılmak istenenler, bir önceki duruşmada esas hakkındaki son savunmalarını yapmış; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasetçilerin yargı sürecine doğrudan etkisine işaret etmişlerdi.

Gezi davasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet; tutuksuz ‘sanıklar’ Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.

Gezi davasına bakan mahkeme heyetinin üyelerinden hâkim Murat Bircan’ın, 2018 yılında AKP’den Samsun milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmış ve bağımsız yargıya darbe vurulduğu gerekçesiyle tepkiler art arda gelmişti. Gezi davasında açıklanan kararın ardından yurttaşlar sosyal medyadan tepkilerini gösterdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com