Ana sayfa » Güncel » VALİ TALİMAT VERDİ, CHP HEYETİ KÖY ENSTİTÜSÜNE ALINMADI…

VALİ TALİMAT VERDİ, CHP HEYETİ KÖY ENSTİTÜSÜNE ALINMADI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP YDK üyesi Gonca Yelda Orhan ile Pazarören Mezunları Derneği, EGİTDER, sendika Temsilcileri ve çok sayıda köy enstitü mezunu, bugün Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören mahallesindeki Pazarören Köy Enstitüsü’nü ziyaret etmek istedi.

ANKA’nın aktardığına göre; ancak Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın talimatı ile enstitünün kapıları kilitlendi. Heyet, okul müdürü Hayrettin Acet ile görüştü. Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Kayseri Valisi ile yaptığı görüşmenin ardından heyet, açıklamasını Enstitü’nün bahçe kapısı önünde yaptı.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, şunları söyledi:

“Bugün burada, ilk mezunumuz olan Kemal Amca’mız ile Pazarören Köy Enstitüsü’nü ziyaret etmek istedik. Burada engellemeler ile karşılaştık. Köy enstitüleri, kırsalın uyanışını simgeleyen en güzel örneklerden biridir. Köy enstitülerinin kıymetini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bize bu imkanları sağlayan başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kurumlara emek veren herkese şükran duygularımızı iletiyoruz. Keşke bugün, okulumuzun ilk mezunlarından olan sevgili Kemal Özdemir ile birlikte girişimiz engellenmeseydi.”

“KAYSERİ HALKI ADINA SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM..”

Kayseri Valisi’nin kararına tepki gösteren Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Bugün burada, milletvekillerimize ve mezunlarımıza karşı mahcup duruma düştük. Misafirlerimiz ile yapmak istediğimiz güzel bir ziyaret, demir parmaklıklar ile engellendi. Çağdışı zihniyet, Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olan milletvekillerine ‘Siz içeri giremezsiniz’ diyor. Ben, Kayseri halkı adına sizden özür diliyorum. Sevgili öğretmenlerim, merak etmeyin, çok az kaldı, çok yakında bu enstitüleri yeniden eğitime kazandıracağız. Geliyor gelmekte olan” dedi.

“KÖY ENSTİTÜLERİ ATATÜRK DEVRİMLERİNİN BİR DEVAMIDIR..”

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Sevgili Kayserililer, bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Köy enstitüleri, Atatürk devrimlerinin bir devamı, aydınlanmanın ise başlangıcı olarak o günlerden bugünlere geliyor. Bugün ise demirlerin arasına kapatılmaya çalışılıyor. Ne eğitim ne aydınlanma hapsedilemez” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com