Ana sayfa » Siyaset » “TÜRKİYE BU SİYASİ İRADEYLE YÖNETİLEMEZ, BAŞARILI DEVLET ADAMI OTURACAK FAKİR SOFRASI BIRAKMAZ..”

“TÜRKİYE BU SİYASİ İRADEYLE YÖNETİLEMEZ, BAŞARILI DEVLET ADAMI OTURACAK FAKİR SOFRASI BIRAKMAZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, geçim sıkıntısı, yokluk ve yoksulluğun her geçen gün ülkeyi kuşattığını belirterek, iktidara, “Görünen odur ki enflasyona getirecek bir çözümünüz olmadığı gibi hayat pahalılığının tüm yükünü de bu aziz milletin üzerine yıkmaya karar vermişsiniz” dedi.

GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ TÜİK..

Çaresizlik içindeki milletin sosyal yardımlara başvurduğunu belirten Dervişoğlu, iktidar sıralarına dönerek, “Genetiği değiştirilmiş TÜİK rakamları bile artık malum olanı ilan ediyor. Mart ayı enflasyonu yüzde 61, hayat pahalılığı son yirmi yılın zirvesinde. Mart ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 61. İktidarınızda milletimizi sürüklediğiniz yoksulluk sebebiyle vatandaşlarımız sadece üç aylık zaman diliminde 1 milyon 130 bin kişi 65 liradan başlayan gıda yardımı alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına müracaat etmiştir.

Resmî rakamlara göre, devletten sadece gıda yardımı alan hane sayısı 2 milyon 800 bindir. Bugün Türkiye’de vatandaşlarımız temel gıda ürünlerine dahi erişmekte güçlük yaşıyorsa, bugün Türkiye’de 12 milyon vatandaşımız açlık sınırının altındaysa bunun sorumluluğu da vebali de Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarındadır” sözleriyle tepki gösterdi.

BAŞARILI DEVLET ADAMI OTURACAK FAKİR SOFRASI BIRAKMAZ..

İktidarın, Ramazan ayında şatafat ve lüksten sıyrılıp fakir sofralarında fotoğraf vermesini samimi bulmadığını, başarılı devlet adamlarının oturacağı fakir sofrası bırakmayanlar olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Buna bir şey demiyoruz ancak şunu bilmiyorsunuz: Başarılı devlet adamları, behemehâl fakir sofralarına oturan devlet adamları değildir. Başarılı devlet adamları sofrasına oturacak fakir bırakmayanlardır. Siyasette gerçekler bazı zamanlar karartılmaya çalışılır ancak hiçbir zaman sönmezler. Gerçek şu ki: İktidarınız yoksullukla mücadele etmeyi değil, yoksulluğu yönetmeyi tercih etmiştir. Bol maaşlı danışmanların refahını, yandaş müteahhitlerin zenginliğini milletimizin refahı ve zenginliğine tercih ettiğini görüyoruz. Bu yanlıştan derhâl dönmenizi tavsiye ediyoruz” eleştirisinde bulundu.

TÜRKİYE’YE EKONOMİDE KÜME DÜŞÜRDÜNÜZ..

İYİ Parti iktidarında bu düzenin değişeceğini, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçildiğinden beri enflasyonun yükseldiğini, alım gücünün düştüğü, yoksulluğun katlanarak arttığını ve Türkiye’nin ekonomide küme düştüğünü belirten Dervişoğlu, iktidar milletvekillerine dönerek, “Siz görmek istemeseniz dahi milletimiz çarşıda, pazarda, hayatın içinde yaşadığı geçim sıkıntısını görüyor, bizzat tecrübe ediyor. Milletimizin yaşadığı yoksulluğu uluslararası ekonomik verilerle açıkça ortaya koymaktadır. Uluslararası Para Fonu’nun paylaştığı Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasından düşmüştür yani küme düşmüştür. O beğenmediğiniz 90’lı yıllarda ilk 20’de olan Türkiye ekonomisi bugün maalesef 21’inci sıraya gerilemiştir. Üstelik IMF tahminlerine göre 23’üncü sıraya gerilemesi beklenmektedir” diye seslendi.

TÜRKİYE BU SİYASİ İRADEYLE YÖNETİLEMEZ..

Kişi başı millî gelirde 43’üncü olan Türkiye’nin bugün 51’inci sırada olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu, millî gelire kıyasla yapılan sıralamada ise Hindistan ve Suudi Arabistan’ın dahi gerisinde kaldığını söyledi. Dış borç ve cari açık artarken millî gelirin 67 milyar dolar eridiğini belirten Dervişoğlu, “Kişi başına düşen gelir ise 303 dolar azalmıştır. Oysa AK Parti Hükûmeti cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023 için açıkladığı ekonomik hedeflerde yıllık gayrisafi yurt içi hasılayı 2 trilyon dolara çıkararak dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi, kişi başına düşen millî geliri ise 25 bin dolara yükseltmeyi vadediyordu. Şimdi 100’üncü yılın arifesindeyiz. 99’uncu yılında neyi başardınız ki 100’üncü yılda ne vadedeceksiniz doğrusu merak ediyoruz. Geldiğimiz noktada açıkça görünüyor ki Türkiye bu iktidar ve siyasi iradeyle daha fazla yönetilemez” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM MECBURİYETE DÖNÜŞTÜ..

Ülkenin istikbali için erken seçimin tercih olmaktan çıkarak mecburiyete dönüştüğünü ve ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını söyleyen Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“Türk milleti çaresiz ve çözümsüz değil, Türkiye bu yoksulluğa ve yoksunluğa mecbur değil. Hesabımız, kitabımız, planlarımız, projelerimiz ve liyakatli kadrolarımızla hazırız. Milliyetçi, demokrat, kalkınmacı umdelerimizle makulün partisi olarak Allah’ın izni ve inayetiyle sebep olduğunuz enkazı mutlaka kaldıracak, milletimizi huzur ve refah içinde yaşatacak bir Türkiye’yi aziz milletimizle birlikte inşa edeceğiz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com