Ana sayfa » Siyaset » ELEKTRİĞİ KESİLDİ, KARANLIKTA KONUŞTU: “KİMSE MERAK ETMESİN, KARANLIKLARI AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ..”

ELEKTRİĞİ KESİLDİ, KARANLIKTA KONUŞTU: “KİMSE MERAK ETMESİN, KARANLIKLARI AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yılbaşında elektriğe yapılan fahiş zamma tepki gösteren ve ‘Erdoğan düzenlemeyi geri çekene kadar hiçbir elektrik faturasını ödemeyeceğini’ açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği bugün kesilmişti.

CHP Lideri, elektriğinin kesilmesi sonrası saat 21’i işaret ederek açıklamaya yapacağını duyurmuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA..

Kılıçdaroğlu, saatler 21’i gösterirken; kameraların karşısına geçti.

Bir hafta boyunca eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte karanlıkta kalacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Dünyanın en zengin 26 insanının serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi” dedi.

”İMKANSIZ FİKİRLER MÜMKÜN HALE GELMİŞTİR..”

Neoliberalizmin artık can çekiştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ”İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI..

Kılıçdaroğlu açıklamalarının sonunda ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak; ”Erdoğan’a sesleniyorum enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV’yi sıfırla. Kimse merak etmesin, karanlıkları aydınlığa çıkaracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

”Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız. Saraylı eşkiya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik gibi gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bölümünü beşli çeteye verdiler.

Cengiz Holding, 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik ihalesi almış. Cengiz gibiler paralarına para katarken; milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale geldi. Aç gözlü çetelere karşı halk çok öfkeli. Dünyada bu girdabın içinde. Tüm dünyada zengin azınlıklar halkların sosyal, siyasi refahını baltalıyor. Vatandaştan alıyorlar, alıyorlar, servetlerine servet katıyorlar.

Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi.

Bu zenginler servetlerinin yüzde 1’ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır.

Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını doldurdu. Neoliberalizm artık can çekişiyor. Sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.

Neoliberalizmin sonu gelmiştir.

İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil, bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir.

Eşimle birlikte, bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm, şimdi karanlıkta oturacağım. Dünyadaki tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlar da halkları için harekete geçsiler.

Erdoğan’a sesleniyorum: Enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV’yi sıfırla. Kimse merak etmesin, karanlıkları aydınlığa çıkaracağız. ”

İKİNCE KEZ KONUŞTU

Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından evinin bahçesine çıkarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ”Bu, bütün dünyanın temel sorunu. Kimsenin doğalgazı elektriği kesilmesin. Bu eğer bir hak ise devletlerin bu hakkı teslim etmesi gerekir. Neoliberal politikalar Türkiye’yi de dünyayı da başka bir yere götürdü.

6 kişinin geliri dünya nüfusunun yarısına tahsis edilebilirse dünyadaki bütün çocuklarının eğitim masrafları karşılanabilir.

Elektriği kesilen 4 milyon kişinin sesi olmak gerekiyordu. Elektriği kesilen aileleri ziyaret de edeceğim. Ben elektrik faturamı ödeyebilirim. Sorun, düşük gelirli ailelerin yaşadığı dram.

Kesilmesini bekliyorduk.

Rakamların hiçbir önemi yok ben zaten ödeyebilirim aylığım yetiyor. Sorun 4 milyon kişinin elektriği kesiliyor.

Kaç abonenin elektriği kesildi açıklamıyorlar. Korkan bir hükümet olmaz. Eğer bir hükümet korkuyorsa hatalı olduğunu biliyordur.

KAMULAŞTIRMA AÇIKLAMASI..

Kamucu bir anlayışla yaklaşmak gerekiyor. Elektrik faturası öderken; karlarını, bunların gelecekte yapacakları yatırımları, kayıp kaçak bedelini ödüyoruz.

Elektrik dağıtım şirketleri taahhüt ettikleri yatırımı yaptılar mı, soruyorum. Eğer yapmış olsalardı Isparta’da yaşananlar olmazdı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com