Ana sayfa » Güncel » TTB: “SALGIN ‘BİTTİ’ DEDİĞİNDE BİTMİYOR, BAKAN KOCA’YA SALGININ DEVAM ETTİĞİNİ HATIRLATIYORUZ..”

TTB: “SALGIN ‘BİTTİ’ DEDİĞİNDE BİTMİYOR, BAKAN KOCA’YA SALGININ DEVAM ETTİĞİNİ HATIRLATIYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılması planlanan Bilim Kurulu toplantısının 27 Nisan’a ertelendiğini duyurdu.

Toplantı konusunun maskesiz yaşama geçişle ilgili “müjdeli” bilgi paylaşımı olabileceğinin duyumlar arasında yer aldığını belirten Türk Tabipleri Birliği (TTB), pandeminin sonlanmadığını, 30 Ocak’tan 19 Nisan’a kadar geçen 79 günde 11 bin 565 kişinin vefat ettiğini ifade ederek açıklama yaptı.

‘BAKAN KOCA’YA SALGININ DEVAM ETTİĞİNİ HATIRLATIYORUZ..’

Bilim Kurulu’nun toplantı konusunun toplantı yapılmadan kamuoyuyla paylaşılmasının, salgının ciddiye alınmadığının göstergesi olduğunu ifade eden TTB, “İktidar; bilimsel verileri şeffaflıkla paylaşarak, aşılamada istenilen tablodan çok uzak olan durumun giderilmesi için toplumu aşılamaya teşvik etmek yerine yurttaşların haklı bıkkınlığını dayanaksız müjdelerle gidermek istemektedir” dedi.

Kamuoyunun pandemi sürecine dair bilimsel gerçeklerle bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden tabipler, “Geldiğimiz aşamada iktidar salgını yönet(e)memiş, uyguladığı politikalarla önlenebilir ölümlere neden olmuştur. Pandemi sürecinin bu evresinde Sağlık Bakanlığı’nı halk sağlığını gözetmeye, bilimsel ve gerçekçi sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz” dedi ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BİR VARYANT DEĞİŞİKLİĞİ İHTİMALİ VAR..”

“Sağlık Bakanlığı’na ve Bilim Kurulu’na salgının bitmediğini ve devam ettiğini tekrar hatırlatıyoruz. Maske, temizlik ve mesafe gibi kişisel koruyucu önlemlerin devam etmesinin yanı sıra havalandırma ve kapalı ortamlarda fazla kalınmaması gibi birçok tedbiri günlük yaşamımızdan bir süre daha çıkarmamamız gerektiğini belirtiyoruz. Tam aşı oranlarımızın düşük olduğunu, olası bir varyant değişikliği ihtimalinin bulunduğunu ve bu nedenle aşı konusunun daha fazla önemsenmesi gerektiğini savunuyoruz.

“SALGIN ‘BİTTİ’ DEDİĞİNDE BİTMİYOR..”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 29 Ocak 2022’de yaptığı bir konuşmasında; “Artan vaka sayılarının sizi ürkütmemesini Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum. Endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerdeki gücünde değil” dedikten sonra 30 Ocak’tan 19 Nisan tarihine kadar resmi rakamlara göre Covid-19 nedeniyle 11 bin 565 kişi ölmüştür. Ne yazık ki salgın, Sağlık Bakanı “bitti” dediğinde bitmemektedir.

“BAKANLIK ÖNLENEBİLİR 300 BİNE YAKIN ÖLÜMÜN HESABINI VERMELİ..”

Unutulmamalıdır ki, “Her birimizin sağlığı, hepimizin sağlığına bağlıdır.” Sağlık Bakanlığı’nın öncelikle yapması gerekenler; özellikle riskli kişilerin tam aşılanmasının sağlanmasıyla, toplumun yeni ölümcül varyantlara karşı yeterli derecede korunabileceği mekanizmaları oluşturmak ve pandemi dönemindeki 300 bine yakın önlenebilir fazladan ölümün hesabını vermektir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com