Ana sayfa » Güncel » KOCAOĞLU: “BİZİ YÖNETENLER İZMİR’İ SATMAK İSTİYOR…”

KOCAOĞLU: “BİZİ YÖNETENLER İZMİR’İ SATMAK İSTİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çeşme Projesi’ne tepki göstermek amacıyla gerçekleştirilen eyleme katılan önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın Çeşme Projesi hakkındaki, “İzmir’in Kanal İstanbul’u olarak adlandırılan bu projeden derhal vazgeçilmelidir” açıklamasını hatırlattı.

‘KARŞI DURMAK ZORUNDAYIZ..’

Çeşme Projesi’ne ilişkin görüşlerini açıklayan Kocaoğlu, “Çeşme Projesi tam bir talan projesi… Aklın ve bilimin rehberliğinde nereden bakarsan bak böyle bir proje olmaz. Bu aynı Kanal İstanbul gibi İzmir’deki 16 bin dönüm arazinin satılması… Biz başından beri buna karşıyız. Karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Eğer tüm İzmirliler, tüm Yarımadalılar, tüm duyarlı insanlar sahip çıkarsa bu olay püskürtülür ve İzmir kurtulur. Buranın 1/25.000’lik planları var, 1/100.000’lik planları da var.

Bizim yaptığımız 1/25.000’lik planlar çerçevesinde burada böyle bir uygulama yapılamaz. Bu tamamen bir dayatmadır. Ters osmozla su üretme vs bunların hepsi burayı satmak için bir gerekçe… Aslı astarı olmayan bir gerekçe üretmekten ileriye gidemez. Ters osmoz ile nasıl su üretildiğini biliyoruz, kaç paraya çıktığını da biliyoruz. Siyasete girmek istemiyorum, parti adını anmayalım ama bugün bizi yönetenler İzmir’i, Çeşme’yi, Yarımada’yı tek kelimeyle satmak istiyorlar! Biz de buna karşı durmak zorundayız” diye konuştu.

‘TÜM CHP’LİLERİ BAĞLAR..’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in projeye ilişkin net bir karşı duruş sergilemediğine dair sorulan soru üzerine Kocaoğlu şu açıklamayı yaptı: “Ben Başkanıma saygı duyuyorum ama Başkanım ne dedi ne yaptı, onu takip etmiyorum. Ancak Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak, geçenlerde Çeşme Projesi konusunda bir açıklama yaptı.

O açıklama, Genel Başkanın talimatı olmadan yapılmaz. Ve Faik Öztrak’ın yaptığı açıklama da yerel yönetiminden il-ilçe örgütlerine kadar tüm CHP’lileri bağlar. Tunç Bey ne düşünüyor bilmiyorum ama bu görüş tüm CHP’lilere Çeşme Projesi’ne karşı çıkmayı görev olarak vermiştir..”

İz Gazete-Gizem Taban

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com