Ana sayfa » Güncel » HASKOLOĞLU: “HACKER’LAR DEVLETE AİT SİTELERİ HACK’LEDİ, E-NABIZ’DA HACK’LENEN SİTELER ARASINDA..”

HASKOLOĞLU: “HACKER’LAR DEVLETE AİT SİTELERİ HACK’LEDİ, E-NABIZ’DA HACK’LENEN SİTELER ARASINDA..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının devletle olan işlerini online olarak gördükleri E-Devlet sisteminin verilerinin sızdırıldığı iddia edildi. 

Gazeteci İbrahim  Haskoloğlu Twitter hesasabında yaptığı paylaşımda, yaklaşık 2 ay önce kendisine ulaşan bir hacker grubunun bu konuyla ilgili özel bilgileri paylaştıklarını dile getirdi. Haskoloğlu, hacker grubunun E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediklerini öne sürdü.

Bu kişilerin verileri sızdırmaya devam ettiklerine dair kendisine bilgi verdiklerini ifade eden Haskoloğlu, aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da dahil olduğu bazı devlet yetkililerinin de bilgilerinin ve kimlik kartlarının kendisiyle paylaşıldığını ileri sürdü.

Haskoloğlu, konuyu hem muhalefet hem de iktidardan yetkililere açtığını söyleyerek, “Düzeltilmesi için bekledim çünkü bu verileri satın almak isteyenler olacaktı ama bu veriler bazı sitelerden verilmeye başlandı. Veriler sadece kimlikler değil” dedi.

Haskoloğlu, “Bu verilerle de sınırlı değil. Bana ait diploma notum, adreslerim, telefon numaralarım hepsi mevcuttu. Bu veriler kısıtlı değil, sistemde kim varsa hepsine erişebildiklerini söylediler. Buna sigortanız ve maaşınız da dahil. Bana ait gönderdikleri her veri doğruydu” şeklinde paylaşımda bulundu.

“E-NABIZ’I DA HACKLEDİLER..”

Haskoğlu ayrıca hackerların e-nabız sistemini de hacklediğini sistem üzerinden istediklerini koronavirüslü olarak işaretleyebileceklerini dile getirdi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com