Ana sayfa » Güncel » ARABAYA TAKILIYOR, GECE-GÜNDÜZ CEZA YAZABİLİYOR!…

ARABAYA TAKILIYOR, GECE-GÜNDÜZ CEZA YAZABİLİYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin ‘yerli sistemler’ ve teknolojiler için attığı adımlardan bir yenisi daha meyvesini verdi.

Yaklaşık iki ay önce Manisa’da test edilmeye başlanan yerli Medar Mobil Hız Tespit Sistemi’nin (MTS) yeni durağı belli oldu. Mart ayının sonlarına doğru Çorum’a kurulan sistem, her türlü hava koşuluna uyum sağlayabilirken, araç üzerinde veya seyyar olarak kullanılabiliyor.

Gece görüş özelliği sayesinde geceleri de kural ihlallerini tespit edebilen Medar Mobil Hız Tespit Sistemi, bugün Ağrı’da Jandarma’nın kullanımına sunuldu. İl Jandarma Komutanlığı’nın trafik timlerince kullanılmaya başlanan MTS, anlık olarak araç içerisindeki tabletten izlenebiliyor. Bu da sistemin kullanım kolaylığını arttırıyor.

Hem gece hem gündüz çalışabilen MTS, eş zamanlı olarak çoklu araç takibi yapabiliyor. Yerli üretim olan sistem; araçların hız, şerit, sınıf, yer ve zaman bilgileriyle takip ediliyor ve hız ihlali yapan araçların ilgili bilgileriyle gerekli kayıtları otomatik olarak oluşturuyor.

Aynı anda 4 şeritli yollarda eş zamanlı birden çok aracın ihlal takibini yapabilen Medar Mobil Hız Tespit Sistemi’nin (MTS) ilerleyen günlerde daha çok şehirde kullanıma sunulması bekleniyor…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com