Ana sayfa » Güncel » “KİMSE İSTANBUL GRUBU’NUN ÖZEL İŞLERİNİ YAPMADIĞI İÇİN NELERLE KARŞILAŞTIĞINI YAZMADI..”

“KİMSE İSTANBUL GRUBU’NUN ÖZEL İŞLERİNİ YAPMADIĞI İÇİN NELERLE KARŞILAŞTIĞINI YAZMADI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre’nin hayatını kaybetmesinin ardından yargı dünyasının taziye mesajı paylaşma sırasına girdiğini, ancak kimsenin Güre’nin aslında neler yaşadığını yazmadığını söyledi.

Pehlivan yazısında şunları kaydetti:

“KİMSE İSTANBUL GRUBU’NUN ÖZEL İŞLERİNİ YAPMADIĞI İÇİN NELERLE KARŞILAŞTIĞINI YAZMADI..”

“Onun İzmir Başsavcılığı koltuğunda otururken İstanbul Grubu’nun özel işlerini yapmadığı için nelerle karşılaştığını… ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı’ kimliğini kullanıp yargıyı dizayn etmeye çalışanlara direndiğini… Mehmet Ağar’ın adliye ayağı gibi davranan bir savcıyla nasıl mücadele ettiğini…

Bunları yapınca da ‘ankesörlü aramaya takıldı’ suçlamasının sızdırıldığını… O suçlama sonrası İzmir’den alınıp Yargıtay Savcılığı’na sürüldüğünü… Yetmeyip, hakkında HSK tarafından soruşturma açıldığını… Yazmadılar, söylemediler.

Yakın çevresine ‘Ben bunları hak etmiyorum, çok yalnız bırakıldım’ diyordu. Kimse bilmiyor, HSK hakkındaki soruşturmayı kısa süre önce bitirmiş ve Kamil Erkut Güre’nin FETÖ ile ilişkisi olmadığına karar vermişti. Tek sevinci buydu, yaz kararnamesiyle yine Ege Bölgesi’nde bir ilin başsavcısı olmayı bekliyordu.

Olamadı. Düzenli spor yapan savcı yaşadığı stresi kaldıramadı, 55 yaşında kalp krizine yenik düştü. Yetim büyümüş bir hukuk insanıydı, kaybedildi…”

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com