Ana sayfa » Güncel » HAMİLE MUHABİRİ: “BİZ BUNLARLA UĞRAŞAMAYIZ” DEYİP İŞTEN ÇIKARDILAR…

HAMİLE MUHABİRİ: “BİZ BUNLARLA UĞRAŞAMAYIZ” DEYİP İŞTEN ÇIKARDILAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Demirören Haber Ajansı Sinop Temsilcisi Deniz Özen, yaklaşık 2,5 yıldır DHA’da çalışan Irmak adlı mesai arkadaşının hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldığını dile getirdi.

”BİZ BUNLARLA UĞRAŞAMAYIZ..”

Bir video yayınlayan ve kimlik kartını yırtarak istifa ettiği söyleyen Özen, DHA Genel Müdürü Celal Korkut’un işten çıkarılan muhabire ”Sen şimdi anne olacaksın, çocuğun hastalanır, süt iznin falan olur, sen hastalanırsın biz bunlarla uğraşamayız. Bu nedenle seninle çalışmak istemiyoruz” dediğini aktardı.

Özen şöyle konuştu:

”Çok üzücü bir olayı tüm kamuoyuna paylaşacağım ve takdiri size bırakacağım. yaklaşık 2.5 yıldır DHA’da gecesini gündüzüne katarak çalışan bir arkadaşımız, bir kardeşimiz işten çıkarıldı. Nedeni mi? Sadece anne olması. Bir anne adayını Demirören Haber Ajansı bugün itibari ile işten çıkarmıştır. Neden? DHA Genel Müdürü Celal Bey, gerekçesi şu: ‘Sen şimdi anne olacaksın, çocuğun hastalanır, süt iznin falan olur, sen hastalanırsın biz bunlarla uğraşamayız. Bu nedenle seninle çalışmak istemiyoruz’ der.

Bizler DHA’yı aile olarak bilirdik. Yanılmışız. Ben Deniz Özen olarak bugün itibari ile DHA ile ilişkimi kesiyorum, kimlik kartımı da yırtıyorum. Biz mesleğimizi onurumla yapıyoruz ve Irmak arkadaşımıza yapılan bu olayı esefle kınıyoruz, takdiri siz kamuoyuna bırakıyoruz.”

DİSK BASIN-İŞ’TEN AÇIKLAMA…

Söz konusu olay tepki çekerken; DİSK Basın-İş Sendikası bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, ”Samsun’da DHA için sözleşmeli muhabirlik yapan Zeynep Irmak Öcal sırf anne olduğu için işten atıldı. Bu cinsiyetçi tutumu, ayrımcılığı kınıyoruz, herkesi #CinsiyetçiDHA demeye çağırıyoruz” denildi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com