Ana sayfa » Güncel » DOÇ. DR. AZİZ ÇELİK: “SGK SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR!…”

DOÇ. DR. AZİZ ÇELİK: “SGK SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 54,44’den yıllık yüzde 61,14’e yükseldiğini açıkladı. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu yüzde 142.63 olarak hesapladı.

Enflasyondaki artış ile birlikte maaşlara yapılan zamlar da kısa süre içinde eridi ve yurttaşların alım gücü hızla düştü. Yurttaşların maaşları artık temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmezken  Türk-İş’in çalışmasına göre Mart ayında gıda enflasyonu rekor düzeye çıktı.

Verilere göre gıda fiyatları aylık bazda yüzde 8,24, yıllık yüzde 76,39 arttı. Çalışmaya göre Mart ayı itibariyle yoksulluk sınırı 16 bin 52 TL, açlık sınırı ise 4 bin 928 TL oldu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi KAMU-AR, mart ayı açlık yoksulluk araştırmasının verilerini yayımladı. Açlık sınırı 5 bin 738 TL ve yoksulluk sınırı 11 bin 611 TL olarak açıklandı. 

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zam yapıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 liraya yükeltiğildiği açıklanmıştı. Türkiye’de 2 milyonun üzerinde yurttaş en düşük emekli aylığı üzerinden maaş alıyor.

DOÇ. DR. “AZİZ ÇELİK: SGK SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR..”

Birgün yazarı Doç. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşları üzerine çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verilerini paylaşarak emekli maaşları hakkında yurttaşların yanıltıldığını vurguladı…

Aziz Çelik, SGK verilerinin yer aldığı tabloyu paylaşarak, “SGK saçmalamaya devam ediyor! SGK’ye göre en düşük işçi emekli aylığı 3.166 TL imiş. Bu veri gerçek dışıdır, aldatmacadır. SGK emekliyi ve kamuoyunu aldatıyor. En düşük aylık 3.166 TL ise neden yüzbinlerce, milyonlarca emekli daha düşük aylık alıyor?” ifadelerini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com