Ana sayfa » Siyaset » YÖNEYLEM ARAŞTIRDI: “TİP YÜKSELİŞTE..”

YÖNEYLEM ARAŞTIRDI: “TİP YÜKSELİŞTE..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin mart ayı anketi, 26 seçim bölgesinde, 200 noktada, 2 bin 400 katılımcıyla gerçekleştirildi. Ankette; halkın ülke yönetimine bakışı, siyasi partilerin ve ittifakların oy oranları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy potansiyeli gibi başlıklar ölçüldü.

Ankete göre bu pazar seçim olsa, kararsızlar dağıtılmadan AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı yüzde 2,4. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise yüzde 7 seçim barajını 5 parti geçiyor.

Ankette dikkati çeken ilk ayrıntı, Türkiye İşçi Partisi’nin kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 1,3 oy oranıyla birçok partiyi geride bırakması oldu. Bunlar; Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisi.

Aslında son dönemde gençler üzerine yapılan araştırmalar kendisini ‘sosyalist’ ya da ‘komünist’ olarak değerlendiren gençlerin sayısında dikkat çekici bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Konrad Adenauer Vakfı’nın geçtiğimiz aylarda kamuoyuna duyurulan Türkiye Gençlik Araştırması’na katılanların yüzde 6,8’i kendisini ‘sosyalist’ ya da ‘komünist’ olarak tanımlıyor.

Bununla paralel olarak TİP’in yükselişi de bir süredir devam ediyor. Yöneylem’in Şubat 2022’de açıkladığı ankette de oy oranı yüzde 1,1’di. Parti, bahsi geçen ankette de Büyük Birlik, Gelecek, Saadet, Vatan, Hüdapar, Sol, Memleket ve Yeniden Refah gibi partileri geride bırakıyordu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com