Ana sayfa » Güncel » YÜCEL: “YARGI BAĞIMSIZLIĞINI HEPİMİZ İÇİN SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

YÜCEL: “YARGI BAĞIMSIZLIĞINI HEPİMİZ İÇİN SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İZMİR Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla “Savunma Yürüyüşü” düzenledi. İzmir Adliyesi önünde toplanan avukatlar, “Çoklu baroya hayır, avukatlara saldırılar engellensin, işçi avukatlık kanunla düzenlensin savunma yürüyor” yazılı pankart taşıyarak Adliye Ek Bina önüne doğru yürüyüşe geçti.

Avukatların sorunları hakkında tüm barolarla ortak bir kararda olduklarını belirten İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Sadece İzmir Barosu’nun değil; Ankara, İstanbul, Edirne, Diyarbakır Barolarının avukatlarının değil Türkiye’deki tüm baroların avukatlarına ilişkin yaşadığı sorunlar üzerine ortaklaşmadan söz ediyoruz. Biz de bu sorunları sahipleniyoruz ve İzmir Barosu olarak altına imza atıyoruz” dedi.

‘YOKSULLAŞIYORUZ..’

Avukatlık ücretlerinin insan onuruna yakışır bir düzeye çekilmesi ve CMK ücretlerinin en az asgari ücret tarifesiyle eşitlenmesi gerektiğini söyleyen Yücel, “Avukatlık mesleği üzerinde baskılar sürüp gidiyor. Avukatlar yargılanmaya çalışılıyor, duruşma salonundan atılıyor, hak ettikleri ücretleri alamıyor. Mesela bu yolun başında yüzde 25 olarak artış gerçekleştirilen avukatlık ücretlerinde, sonra döndük baktık ki yeniden değerlendirme oranı yüzde 36 olmuş. Asgari ücrete yüzde 50’ye varan zamlar yapılmış, avukatlar ise yüzde 25’lik artışa mahkûm edilmiş durumda. Yoksullaşıyoruz. Yalnızlaştırılmaya, etik değerlerden uzaklaştırılmaya çalışılıyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÇOKLULARLA İŞİMİZ YOK..’

Yargı bağımsızlığını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Yücel, “Yargı bağımsızlığı maalesef yerlerde. Sosyal medya hesaplarından görüyoruz; ‘savcılarımız daha bir şey yapmayacaklar mı, nasıl serbest bırakırsınız’ diye sosyal medyadan paylaşmalar ya da istenmeyen bir kararı veren mahkemeleri, heyetleri, cumhuriyet savcılarını dağıtmalar, yerlerinden etmeler. Bu ülkenin gerçekleri bunlar, birilerinin bu gerçekleri söylemesi lazım. Bu gerçekleri söylemek de yargının bağımsız avukatlarına düşüyor. Yargı bağımsızlığını hepimiz için; avukatlar, hakimler, bu ülkenin yurttaşları ve geleceği için savunuyoruz. Bunu savunmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

FAKÜLTELERİN SAYISI AZALTILMALI..

Hukuk Fakültelerinin çokluğundan yakınan İzmir Baro Başkanı Yücel, “Bu kadar çok Hukuk Fakültesi olmasına rağmen bir profesör dahi görmeden mezun olan öğrencilerin olduğu bir yerde meslekte dejenerasyon da yoksullaşma da kaçınılmaz gibi görünüyor. Sınavı bir çözüm gibi önümüze koydular ama sınavın yetmeyeceği de aşikâr. Eğer gerçekten hukuk mesleğinde bir nitelik, saygınlık artışı isteniyorsa, yalnızca avukatlar için söylemiyorum bütün yargı mensupları için söylüyorum; hukuk fakültelerinin sayılarının acilen azaltılması gerekiyor” dedi.

TEDBİR ALINMAK ZORUNDA..

Avukatların uğradığı şiddete dikkat çeken Yücel, bir an önce tedbir alınması gerektiğini söyleyerek, “Avukatlara yönelik şiddet her geçen gün artıyor, bütün meslek mensupları için, hâkime, savcıya güvence getirilmesi koşulsuz gerekli ama avukatlar için daha çok gerekiyor. Avukatlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için acilen tedbirler alınmak zorunda” dedi…

İZ GAZETE

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com