Ana sayfa » Güncel » TOKİ’DEN ALİAĞA’DAKİ 7 ADET KONUT ALANIYLA BİRLİKTE, İZMİR’DE 486 MİLYONLUK SATIŞ…

TOKİ’DEN ALİAĞA’DAKİ 7 ADET KONUT ALANIYLA BİRLİKTE, İZMİR’DE 486 MİLYONLUK SATIŞ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı satışa çıkardığı taşınmazlara yenilerini ekledi.

Başkanlık, 18 ildeki 187 kamuya ait arsa için satış kararı aldı. Resmi ilanlarda yer alan duyuruya göre İzmir’deki 29 arsa da satış için vitrine çıkarılmış oldu.

Kararla birlikte Aliağa’da 7 adet konut alanı, Çeşme’de Dalyan, İnönü ve Sakarya mahallelerindeki 6 adet turizm tesisi, günübirlik tesis ve makilik alan, Gaziemir Atıfbey Mahallesi’ndeki 1 adet yeşil alan ve konut alanı, Kemalpaşa Sütçülerdeki 1 adet tarım alanı, Menderes’in Çatalca, Dereköy ve Özdere mahallelerindeki 12 adet tarım, makilik ve konut alanı, Menemen Yahşelli’deki 1 adet konut alanı ve Urla Bademler’deki 1 adet ticaret merkezi ve konut alanı açık arttırma yöntemi ile özelleştirilecek.

HEM ARKEOLOJİK SİT HEM DE DOĞAL SİT..

Satışa çıkarılan parseller arasındaki en değerliler Çeşme’nin Sakarya Mahallesi’nde yer alan denize sıfır günübirlik tesis alanları oldu. 2’nci derece doğal SİT ve 3’üncü derece arkeolojik SİT

Urla Bademleri Mahallesi sınırlarında bulunan Seferihisar Caddesi yakınlarındaki ticaret merkezi ve konut alanı imarlı 29 bin 511 metrekarelik parsel ise 140 milyon 180 bin TL’den ihale edilecek.

KEMALPAŞA’DA SANAYİ ALANI..

Kemalpaşa Sütçüler’deki satışa çıkarılan parsel de konumu itibari ile dikkat çekiyor. Halihazırdaki 25 binlik planlarda tarım alanı olarak kayıtlı olsa da Ankara Asfaltı’na sıfır, fabrikaların ortasındaki 26 bin metrekarelik parsel de 16 milyon TL’den açık arttırmaya çıkarılacak.

EN AZ 486 MİLYONLUK GELİR..

İzmir’de satışa çıkarılan parsellerin toplam büyüklüğü 327 bin 101 metrekareyken satışlardan en az 486 milyon 736 bin TL gelirin devletin kasasına girmesi bekleniyor. Açık artırmalar 20 Nisan Çarşamba günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com