Ana sayfa » Güncel » İKTİDAR YANLISI MEDYA, 20 YILLIK ENFLASYON REKORUNU GÖRMEDİ!…

İKTİDAR YANLISI MEDYA, 20 YILLIK ENFLASYON REKORUNU GÖRMEDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de enflasyon, başta iktidarın ekonomiyle ilgili attığı adımlar ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin de etkisiyle son 20 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayında resmi enflasyonun yüzde 61,14’e ulaştığını açıkladı. Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise bunu 142,68 olarak tespit etti.

Ancak hayat pahalılığını gözler önüne seren bu veriler, bir kez daha iktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerin birinci sayfasında yer almadı. Yalnızca Türkiye gazetesi, manşet altında ‘Enflasyona savaş faturası’ başlıklı bir haber yayınladı. Burada ‘Sanki savaş bizde’ yorumunu yaptı.

Sabah gazetesi ‘Yıl sonu enflasyonu yansıtılırsa 1500 TL’ye çıkacak: Emeklinin bayram ikramiyesi ay sonu hesaplarda’ haberini büyütmeyi tercih etti. Manşetindeyse ‘FETO’yla ilişkide kilit isim Yeşil’ haberi yer aldı.

Yeni Şafak gazetesi, haberi ‘Ulaşım ve gıdada enflasyon yüzde 61’ başlığıyla küçük bir şekilde gördü. Gazete, manşetinde ‘Doğal gazda Rus ruleti’ başlıklı haberi kullandı.

Akşam gazetesi, enflasyon haberini birinci sayfasında hiç görmedi. Bunun yerine ihracatta mart ayı rekorunun kırıldığına dair haberi yayımladı.

Yeni Akit gazetesi, ‘Türkiye ile dost olan Batı’ya boyun eğmiyor’ manşetiyle çıktı. Mart ayında tüm zamanların ihracat rekoru kırdığına dair haber de gazetenin ‘göbeğinde’ yer alırken, enflasyon haberi sayfanın en altında sadece bir cümleyle kendine yer buldu: “Yıllık enflasyon yüzde 61 oldu.”

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesi de aynı yolu izledi. Enflasyon haberine tek bir cümleyle yer verdiler.

ANA AKIM MEDYA NE YAPTI?..

Bir zamanlar Türk basının ‘amiral gemisi’ olarak bilinen Hürriyet gazetesi, birinci sayfasında enflasyonu görmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Enflasyon yüzde 60’ın üzerinde. Problem mi? Problem ama faiz kıskacından da çıkarttık. Kur ve faizin üstesinden geldik. Sırada enflasyon var” mesajı yer aldı.

Milliyet gazetesi, diğer pek çok gazeteye oranla enflasyona daha büyük bir yer ayırdı. Gazete, ihracatta mart ayı rekorunun kırıldığına dair haberle enflasyonu yan yana verdi.

Posta gazetesinde de enflasyon haberi yer almadı. ‘Temmuzda zam var: Memur ve emekli maaşlarında ilk üç aylık enflasyona göre ne kadar fark oluştu?’, ‘3600 ek gösterge düzenlemesi mayısta Meclis’e geliyor’ haberlerini göstermeyi tercih etti.

HABER MUHALİF MEDYADA KENDİNE GENİŞ YER BULDU..

20 yıllık rekoru kıran ‘enflasyon’, yalnızca Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Karar ve Yeniçağ gazetelerinde kendine geniş yer buldu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com