Ana sayfa » Siyaset » TKH: “İŞÇİ SINIFININ SİYASETE, SİYASETİN İŞÇİ SINIFINA İHTİYACI VAR..”

TKH: “İŞÇİ SINIFININ SİYASETE, SİYASETİN İŞÇİ SINIFINA İHTİYACI VAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye’nin bir dizi ilinde gerçekleştirdiği örgütlenme toplantılarının İzmir buluşması büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşundan sonra İzmir İl Komitesi adına açılış konuşmasını Kenan Doğan yaptı.

“İŞÇİ SINIFININ SİYASETE, SİYASETİN İŞÇİ SINIFINA İHTİYACI VAR..”

AKP’nin 20 yıllık tahribatına karşı başka bir düzenin başka bir Türkiye’nin ortaya çıkması gerektiğini söyleyen Doğan, “Emeğin iktidarda olduğu sömürünün ve eşitsizliğin ortadan kalktığı ülkenin yönetiminde emekçilerin, kadınların, gençlerin söz sahibi olduğu sosyalist bir Türkiye istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözlerine işçi sınıfının mücadelesinin önemini vurgulayarak devam eden Doğan, “İşçi sınıfının siyasete, siyasetin işçi sınıfına ihtiyacı var bunun için de emekçilerin, kadınların, gençlerin siyasal temsiliyetini üstlenen güçlü bir komünist partiye ihtiyacı var. TKH, ülkenin gerçek bir komünist partisini kurmak için büyük bir heyecan ve kararlılıkla kollarını sıvamıştır. Bütün dostlarımızı emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz.”

“BÖYLESİ BİR SEÇİMDE SOLUN ÖNÜNDE BÜYÜK BİR GÖREV VARDIR..”

Etkinliğin devamında söz alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ise, ülkenin yeni bir komünist partisinin inşa edilmekte olduğunu vurguladı. Tekerek,“Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, 1920’de Bakü’de kurulan Türkiye Komünist Partisi’nin bugünkü devamcısıdır. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, ülkenin yeni komünist partisini inşa etmektedir.

Partimiz, emperyalizme karşı mücadeleyi sırtlayan bir partidir. Partimiz, gericiliğe karşı laiklik mücadelesi veren bir partidir; sömürüye karşı eşitlik mücadelesi veren bir partidir ve bugün partimiz, gençlerin, kadınların ve emekçilerin örgütlendiği mücadele etmek isteyenlerin kapısını çaldığı bir parti olarak yoluna devam etmektedir” dedi.

Tekerek konuşmasının devamında yaklaşan seçimlere ilişkin TKH’nin tavrına da ilişkin böylesi bir seçimde komünistlerin, sosyalistlerin ve en genel anlamıyla solun önünde büyük bir görev olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bugün emekçi sınıfların talep ve özlemleri düzen siyasetinin kanatlarının manipülasyonlarına ve sahte umutlarına kurban edilemez. Halkımız buna mahkûm bırakılamaz. Böylesi bir seçimde komünistlerin, sosyalistlerin ve en genel anlamıyla solun önünde büyük bir görev vardır. ‘Sol bir program’ etrafında bu ülkenin devrimci güçleri ve partileri, yeni bir umudu, alternatifi, programı ortaya koymak zorundadır.

Düzen siyasetinin iki kanadı yani Millet ve Cumhur İttifakı sermaye sınıfının öz be öz temsilcileridir. Sağ siyasetin yelpazesinin bir ucundan biri, diğer ucundan diğeri tutmaktadır. Bu sağ siyasetin karşısına adlı adınca sol siyaset çıkmalıdır. Çünkü değiştirse değiştirse bu düzeni işçilerin ve emekçilerin mücadelesi değiştirir. Seçimlerde bu mücadelenin temsilcilerinin bu düzenin karşısına çıkması bir gereklilik ve zorunluluktur..”

Gazete Manifesto

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com