Ana sayfa » Siyaset » DERVİŞOĞLU: “ZAMLAR DAHA DA ARTACAK, İPİN UCUNU KAÇIRAN İKTİDAR SANDIĞI GETİRSİN..”

DERVİŞOĞLU: “ZAMLAR DAHA DA ARTACAK, İPİN UCUNU KAÇIRAN İKTİDAR SANDIĞI GETİRSİN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ramazan ayına sayılı günler kala Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptığını, yapılan zamla 1 kilo kıymanın fiyatının 56 liradan 83 liraya, 1 kilogram kuşbaşının fiyatının da 62 liradan 92 liraya yükseldiğini söyledi.

“ZAMLAR DAHA DA ARTACAK..”

Fiyat artışının serbest piyasadaki fiyatları daha da yukarı çekeceği için kasap ve marketlere yansıyan zamların daha da fazla olacağını ifade eden Dervişoğlu, “Ette KDV indirimiyle birlikte verilen müjde kısa sürede kepçeyle geri alınmıştır. Gelen zamlarla birlikte kırmızı et artık emeklinin, dulun, yetimin, asgari ücretlinin ve dar gelirlinin sofrasından tamamen kalkmıştır. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ise alay eder gibi “Uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenlerle fiyatları artırdık.” demek basiretsizliğine düşmüştür. Gelinen bu nokta, ülkemiz ve milletimiz açısından da ziyadesiyle hazin bir durumdur” sözleriyle tepki gösterdi.

“İPİN UCUNU KAÇIRAN AKP SANDIĞI GETİRSİN..”

Yoksullukla mücadele edeceğini söyleyerek iktidar olan AKP’nin yanlış, plansız tarım politikaları ve Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yarattığı güvensizlik ortamının milleti yoksulluğa mahkûm ettiğini ifade eden Dervişoğlu, “Hükûmet ekonomide de artık ipin ucunu kaçırmıştır. Temel gıda ürünlerinde her geçen gün fahiş zamlar gelmeye devam etmektedir. Enflasyon yükseliyor, zamlar çoğalıyor, döviz kuru düşürülemiyor, akaryakıt fiyatları her geçen gün artıyor, ekmek ve yağ kuyrukları uzadıkça uzuyor, alım gücü de düşüyor. Hükûmetin atacağı en hayırlı adım artık bu gidişe dur demek ve milletin önüne seçim sandığını getirmek olmalıdır” eleştirisinde bulundu.

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ GRAMLA SATILIYOR..”

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, yıllık gıda enflasyonunun yüzde 55 olduğunu, süt fiyatlarındaki artışın yüzde 64’lere vardığını ve bu yükselişin süt ürünlerine de yansıdığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Çiğ süte yapılan zammın ardından 1 litre sütün fiyatı marketlerde 10 lirayı aşmıştır. Süt ürünlerinin fiyatları da paralel olarak artmaya devam ediyor.

Aralık 2021’de 38 lira olan beyaz peynirin fiyatı Ocak 2022’de yüzde 20 zamlanarak 46 liraya yükselmiş, tereyağı yüzde 41’lik zamla dar gelirlilerin alışveriş yaptığı uygun marketlerde bile artık 110 liraya satılmaktadır. Vatandaşlarımız süt ve süt ürünlerini artık kiloyla değil, gramla almaya başlamıştır” diye konuştu.

“İKTİDAR MENSUPLARININ DURUMU ZİYADESİYLE İYİ..”

Milletin fahiş zamlardan canı yanarken, iktidar parti mensuplarının ise hiç bir şekilde etkilenmediğini söyleyen İYİ Partili Dervişoğlu, “Türkiye’nin gerçeklerini anlatıyorum, hiç kimse söylediklerimden farklı manalar çıkarmasın. Ben iktidar partisinin durumunun ve iktidar partisi mensuplarının durumunun ziyadesiyle iyi olduğunun farkındayım. Ama millet bu durumdadır. Milletin içine düşürüldüğü bu durumdan milleti kurtarmak da iktidarın görevidir. Bu yolda atılacak bir adımları varsa muhalefet olarak destekleyeceğimizi buradan ilan ediyorum.” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com