Ana sayfa » Kültür-Sanat » Çiğdem Çimen-BİR ŞİİR VE ÖYKÜ SEÇKİSİ: “ANADOLU RÜZGÂRI III..”

Çiğdem Çimen-BİR ŞİİR VE ÖYKÜ SEÇKİSİ: “ANADOLU RÜZGÂRI III..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Anadolu Rüzgârı, birbirinden farklı düşünceye sahip şair ve yazarları kendi çatısı altında toplayan bir kültür, sanat ve etkinlik platformudur. Önce çoban ateşini, kurucu başkan Ahmet Kurt İzmir’de yaktı. Daha sonra, bu ateş bütün Anadolu’yu sardı.

Platform, bugüne kadar ülkemizin kültürel ve edebi zenginliğini gözler önüne seren birçok etkinliğe imza attı. Yıllar içinde, Avrupa ve Asya’da yaşayan Türk edebiyatçıları da Anadolu Rüzgârı’nın bir parçası oldu. Başta Almanya, Fransa, Azerbeycan ve KKTC olmak üzere pek çok ülkedeki şair ve yazarın katılımıyla Anadolu Rüzgârı çok daha güçlü bir şekilde esmeye başladı.

Türk dünyasının, kültür ve sanat alanlarında ne kadar zengin olduğunu göstermek amacıyla önceki yıllarda da antoloji kitaplarını edebiyat dünyasına kazandıran platform, geçtiğimiz ay yeni bir şiir ve öykü seçkisi daha yayımladı. Anadolu Rüzgârı III Öykü ve Şiir Seçkileri kitabı, Temren Yayınevi etiketi ile okurların karşısına çıktı.

Birbirinden değerli 80 şair ve yazarın yer aldığı Anadolu Rüzgârı III Şiir ve Öykü Seçkisi kitabı, toplan 560 sayfa. Rukiye Can, kitabın editörlüğünü üstlendi. Antolojide yer alan şiirleri ve yazıları, Ahmet Kurt derledi. Genel yayın yönetmeni Muammer Can, kitabın ön kapağını da tasarladı.

Ve Sayın Can, bu antoloji çalışmasında yazarların kişisel hayatı ve bireysel düşünceleri ile değil, sadece ürün nitelik ve niceliğine göre tuttuklarını belirtti. Hiçbir şiir tanımına yahut şiir akımına uymayacaklarını söyleyerek herkesin tarzına saygı duyulması gerektiğinin ve Türkçe kullanımı bakımından düzelti yapılmasını savunduklarının altını çizdi.

Bu antoloji, henüz geçtiğimiz aylarda yayımlandı. Anadolu Rüzgârı platformunun ise hiç vakit kaybetmeye niyeti yok. Anadolu Rüzgârı IV Şiir ve Öykü Seçkisi kitabının çalışmalarına şimdiden başlanıldı bile. Türk edebiyat dünyasının seçkin isimlerini bir araya getirecek olan antolojide yer almak isteyenler, Sayın Ahmet Kurt ile iletişime geçebilir.

Katılım koşullarını kendisinden öğrenebilir. (İlgilenenler için Ahmet Kurt iletişim numarası: 0536 228 46 03) Son katılım günü 15 Eylül 2022 tarihi. Bu bilgileri, siz sevgili okurlarım ile paylaştıktan sonra Anadolu Rüzgârı ailesini ve bu anlamlı çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Ve nice başarılı yayım yılları diliyorum.  Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Şimdilik hoşçakalın, edebiyatla ve kitapla kalın..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com