Ana sayfa » Siyaset » BABACAN, PARTİSİNİN İZMİR İL KONGRESİNDE KONUŞTU: “ENTRİKALARINIZ BİZE VIZ GELİR..”

BABACAN, PARTİSİNİN İZMİR İL KONGRESİNDE KONUŞTU: “ENTRİKALARINIZ BİZE VIZ GELİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı, 1’inci Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirdi . Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’ndaki kongrede, Genel Başkan Ali Babacan’ın yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, İzmir Ticaret Odası (İZTO) eski Başkanı Ekrem Demirtaş da yer aldı.

‘YARININ TÜRKİYE’SİNİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE’

Kongrede konuşan Ali Babacan, gündeme ilişkin mesajlar verdi. “Ülkemiz şu anda, son derece önemli bir yol ayrımında. Ya 84 milyon el ele verip özgürleşeceğiz ya da bu otokrat rejim memleketimize iyice perçinlenecek” sözleriyle açıklamalarına başlayan Babacan, “Ya Türkiye’yi hep beraber bir hukuk devleti yapacağız, ya da iktidardaki otoriter ortaklığın ülkemizi sefalete sürüklemesine seyirci kalacağız. Ya Türkiye’yi tam demokrasi rotasına sokacağız ya da demokrasimizden eser kalmayacak. İşte yol ayrımı bu. Ama emin olun; Yarının Türkiye’sini özgür, demokratik ve zengin bir ülke yapmak bizim elimizde” dedi.

‘ENTRİKALARINIZ BİZE VIZ GELİR..’

DEVA’lı yöneticiler olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Babacan, “Bildiğiniz gibi, iktidar ortakları, DEVA Partisi’ni engelleme çabalarına geçenlerde bir yenisini daha eklemeye kalkıştı. Belli ki Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli önlerine haritayı koymuşlar; masa başı formüllerle jübile seçimlerine nasıl gireceklerini konuşmuşlar.

Nafile! Beyhude! Boşa kürek çekiyorlar!” diyerek konuşmasını sürdüren Babacan, “Buradan otoriter ittifakın büyük ve küçük ortağı Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum: Sizin entrikalarınız bize vız gelir, vız. Elinizden geleni ardınıza koymayın. İstediğiniz dalavereleri çevirin.

Masa başında üretilen matematik formülleriyle, entrikalarla, dalaverelerle seçim kazanılmaz! Seçim meydanda kazanılır, meydanda! Onun için size “Hodri meydan!” diyorum, “Hodri meydan!” Sizin gücünüz; Türkiye’nin köklü demokrasisini yok etmeye yetmeyecek. Türkiye’yi daha fazla aşağı çekmenize izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘DEPREMDEN SONRAKİ SÜREÇ SAĞLIKLI YÖNETİLMEDİ..’

Partisinin hazırlamış olduğu Afet Eylem Planı’na gönderme yaparak İzmir depremi sonrasında yaşananlara ilişkin konuşan Babacan,“30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan depremde 116 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben de yıkımın ardından İzmir’e gelmiştim. Aradan 1 buçuk yıl geçti. Ama ne yazık ki depremden sonra yaşanan süreç sağlıklı yönetilemedi. Yeniden yapılacak binalardan veya verilecek kredilerden yararlanmayı tanımlayan “hak sahipliği” kavramı, mağduriyetleri giderecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.

Afet bölgelerinde oluşacak zararların önlenmesi için gereken kaynak mutlaka erkenden temin edilmelidir. Afetle mücadelede en önemli hususlardan bir tanesinin de, merkez ile yerel arasındaki dengeyi doğru kurmak olduğunu düşünüyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim meselesi sadece afet durumlarında da gündeme gelmiyor. Özellikle İzmir, merkezi ve yerel yönetim arasındaki siyasi ve ekonomik çekişmeleri derinden hisseden bir şehrimiz.

Bu durum, İzmir’in hak ettiği yatırımları almamasına neden oluyor. Biz bu haksız ve adaletsiz durumu kesin olarak reddediyoruz. Mesele vatandaşa hizmet ve kentlerimize yatırımsa, partiler arası çekişmeye asla izin vermeyeceğiz. İktidarın, yerel seçimlerde kaybettiği şehirlerimizi cezalandırmasına, Ankara’nın İzmir’e “üvey evlat” muamelesi yapmasına son vereceğiz.” dedi.

ÖSEN: ‘İZMİRLİ’NİN YANINDA, YAKININDA OLDUK..’

Kongrede DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen de konuştu. Ösen, “DEVA Partisi’ne İzmir’den güç katıyor, omuz veriyoruz. DEVA Partisi olarak muhtaç olan her İzmirli’nin yanında, yakınında olduk. Sizlerle, atılmak istenen tüm art niyetli adımlara, tüm engellemelere rağmen, yılmadan, güzel günlerde buluşacağımızı hayal ederek, umutsuzluklara yer vermeden, geleceği ve yeni siyaseti kuracağız. İzmir’in sokaklarında, alnımız açık, geri adım atmadan, emin bir şekilde, dik durarak yürüyeceğiz” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com