Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA BELEDİYESİNDEN 64 MİLYON LİRALIK KONUT ALANI SATIŞI…

ALİAĞA BELEDİYESİNDEN 64 MİLYON LİRALIK KONUT ALANI SATIŞI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi satış kararlarına yenilerini ekledi. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre belediye, mülkiyeti kendisine ait olan bir arazi için daha satış kararına imza attı.

Karara göre ilçenin Aliağa Köyü’nde yer alan , Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde 575 ada 37 parsel olarak kayıtlı 16 bin 96 metrekare büyüklüğündeki araziyi satış için vitrine çıkardı.

“Kapalı teklif usulü” ihale yöntemiyle satışa çıkarılacak parselin tahmini bedeli ise 64 milyon 385 bin 440 TL. ‘Özel şartmane’ ile satışa çıkarılan arsanın ihalesi 24 Mart Perşembe günü saat 14:10’da belediyenin encümen salonunda gerçekleşecek.

PARSELASYON PLANLARI HAZIR..

Satışa çıkarılan parseli de içine kapsayan bölgenin parselasyon planları geçtiğimiz aylarda önce Aliağa Belediyesi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı

SATIŞLARIN GEREKÇESİ EK BÜTÇE..

Aliağa Belediyesi 2022 Mali Yılı için belirlediği 372 milyonluk bütçenin yetersiz kalacağını belirterek ek bütçenin hazırlıklarına başlamıştı.

İlçe meclisinden geçen 300 milyonluk ek bütçe önümüzde ilk oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin önüne gelecek. Bütçenin belediye mülkiyetine ait taşınmazların satışlarından elde edilecek gelirlerden sağlanması amaçlanıyor.

Son olarak sanayi bölgesinde yer alan arsayı parselleri 30 milyon ve 12,5 milyondan satışa çıkaran belediyenin satış kararlarına yenisini eklemesi bekleniyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com