Ana sayfa » Siyaset » HKP İZMİR: “MUTFAKLARIMIZDA TENCERE KAYNAMIYOR, İNSANIMIZ BİR KURU EKMEĞE MUHTAÇ HALE GETİRİLMİŞTİR..”

HKP İZMİR: “MUTFAKLARIMIZDA TENCERE KAYNAMIYOR, İNSANIMIZ BİR KURU EKMEĞE MUHTAÇ HALE GETİRİLMİŞTİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir Karşıyaka’da eylem yaptı. Yapılan açıklamada, “Kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, çocuklarımız dayatılan bu düzende inim inim inliyor. Oysa Parababaları ve AKP’giller bir eli yağda, bir eli balda kârlarına kâr katarak lüks ve şatafat içinde yaşamaktadır” denildi.

Karşıyaka Çarşı Girişi’nde bir araya gelen HKP üyeleri, “Selam Olsun 8 Martı Yaratanlara, Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” yazılı pankart ve “Kadınların Katili Sermaye Düzeni”, “İstanbul Sözleşmesi Yetmez, Devrim Olmadan Kadın Sorunu Çözülemez”, “Çifte Sömürüye Hayır” yazılı dövizler açtı. HKP üyeleri eylem sırasında, “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”, “Laiklik Kadının Özgürlüğüdür”, “Şeriat Ortaçağdır”,“Kadının Kurtuluşu Devrimde, Sosyalizmde” sloganları attı.

Basın açıklamasını Kurtuluş Partili Kadınlar adına Birsen Adeka okudu. Açıklamada, şöyle denildi:

İNSANIMIZ BİR KURU EKMEĞE MUHTAÇ HALE GETİRİLMİŞTİR..:

Bugün ülkemizde Parababaları ve onların işbirlikçisi AKP’giller kadın ve erkek tüm emekçilerimizi, işçilerimizi İşsizlik ve Pahalılık Cehenneminde inim inim inletmektedir. AKP’giller Asgari Ücreti sözde arttırmış, 4.250,00 TL’ye çıkarmıştır. Ancak Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesapladığı rakamlara göre yıllık enflasyon Ocak 2022’de yüzde 114,87’dir.

Bu nedenle ülkemizde bu Sefalet Ücreti ile geçinemiyor çalışanlarımız. İnsanımız açlığa mahkûm edilmiş, AKP’giller’in Ortaçağcı gerici soygun düzeninde bir kuru ekmeğe muhtaç hale getirilmiştir. Mutfaklarımızda tencere kaynamıyor, işçi-emekçi halkımız açlık ve sefalet içinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, çocuklarımız dayatılan bu düzende inim inim inliyor. Oysa Parababaları ve AKP’giller bir eli yağda, bir eli balda kârlarına kâr katarak lüks ve şatafat içinde yaşamaktadır.

AKP’GİLLER’İN SÖMÜRÜ DÜZENİNDE KADINLARIMIZ KATLEDİLİYOR:

Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Ortaçağcı gerici AKP’giller’in sömürü düzeninde kadınlarımız katlediliyor… AKP iktidarında kadın cinayetleri ve kadına şiddet artarak devam ediyor. AKP’giller kadınlarımıza biraz da olsa nefes aldıran İstanbul Sözleşmesi’ne bile tahammül edemediler. 20 Mart 2021’de hukuksuz biçimde Sözleşme’den çekildiler. Sonuç, artarak devam eden kadın katliamları… 2021 yılında 416, 2022 yılının ilk iki ayında ise 68 kadınımız yaşamdan, çocuklarından, ailelerinden insafsızca koparıldılar, katledildiler. Hem de en çok yakın çevrelerindeki erkekler tarafından…

YÜREKLERİMİZ DAĞLANIYOR, YANIYOR:

Ya çocuklarımız… Onlar da şiddete, cinsel tacize uğruyor, hayatlarını kaybediyorlar. Müslüme, Sıla kalbimize kazındı, yaşadıkları canımızı çok yaktı, yakıyor. Hepsi bir parçamızı alıp gidiyor, eksik bırakıyor bizleri. Çocuklarımızı yaşamdan yalnızca bedenen koparmıyor AKP’giller. Zihnen ve ruhen de yaşamlarına son veriyorlar onların.  Okullarımızı medreselere çevirdiler, sıbyan mektepleri açıyorlar.

Çocuklarımızın bilimden uzak sadece dini eğitim alması için yasa ve yönetmelikler çıkarıyorlar. En son anasınıfı çocuklarımıza da el attılar. Keza gençlerimiz… Bilimsel, laik, demokratik eğitim göremedikleri gibi barınma hakları da ellerinden alınıyor. Yurt yok, kiralar ateş pahası… Gençlerimiz geleceklerinden umutsuz, diplomalı işsizler haline getiriliyorlar. Ne acı ki, gençlerimiz canlarına kıyıyor bu nedenle. Yüreklerimiz dağlanıyor, yanıyor…

AKP İKTİDARI MEDENİ KANUNU KALDIRMAK İSTİYOR:

Parababaları düzeninde ve onların işbirlikçisi AKP’giller’in iktidarında Anayasadaki Laiklik ilkesinden iyice uzaklaşılmıştır. Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşı’mızın önderi Mustafa Kemal’in biz kadınlara verdiği haklar geri alınmaya çalışılıyor. AKP iktidarının hedefinde bu kez de kadınlar olarak eşitliğimizi kazandığımız “Medeni Kanun” var. Onu da ortadan kaldırmak istiyorlar.

İlk adımı da attılar ve imamlara nikâh kıyma hakkı verdiler. Kadınlarımız toplum yaşamından, iş yaşamından soyutlanarak adeta eve hapsediliyor. Ortaçağcı gerici AKP’giller’in istedikleri, hedefledikleri tam da böyle bir toplum düzeni olan Şeriattır. Bu nedenle “Kadın” üzerinden saldırıları devam etmektedir. Bizler Afganistan’daki kadınların çektiği acıları, insanlık dışı yaşamı istemiyoruz!

GELİN BU ORTAÇAĞCI GERİCİ GİDİŞE DUR DİYELİM, KARANLIĞI YOK EDELİM:

İşte bu nedenlerle, biz Kurtuluş Partili Kadınlar; “Şeriat Ortaçağdır, kadının köleliğidir”, diyoruz! Laiklik kadının özgürlüğüdür, özgürlüğümüzden asla vazgeçmiyoruz! İşte bu nedenle biz Kurtuluş Partili Kadınlar, her 8 Mart’ta var gücümüzle “Kadının Kurtuluşu İşçi Sınıfının Kurtuluşundan Bağımsız Değildir; Kadının Kurtuluşu Devrimde, Sosyalizmde”, diye haykırıyoruz! Bu karanlık tabloda umutsuz muyuz? Hayır! Biz Kurtuluş Partili Kadınlar bu gidişe “Dur!” diyeceğiz.

İstediğimiz, insanın insan gibi yaşadığı bir düzen… Bunun için mücadele ediyoruz ve bu düzeni kuruncaya kadar da tüm kararlılığımızla mücadeleye devam edeceğiz. Biz, bu anlayışla, devrim mücadelesinin bayrağını en ön saflarda, kazanıncaya kadar taşımaya ant içiyoruz! Bütün kadınlarımızı, erkeklerimizi, gençlerimizi bu mücadele bayrağını yükseltmeye çağırıyoruz. Gelin beraberce bu Ortaçağcı gerici gidişe dur diyelim, karanlığı yok edelim. Demokratik Halk İktidarını birlikte kuralım!..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com