Ana sayfa » Güncel » “RUS ORDUSUNUN KAYIPLARI HIZLA ARTMAYA DEVAM EDİYOR..”

“RUS ORDUSUNUN KAYIPLARI HIZLA ARTMAYA DEVAM EDİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyan karara imza atmasının ardından 24 Şubat’ta Putin Ukrayna’ya askeri operasyon gerçekleştirilmesi emri verdi.

Ukrayna ordusu ve halkının Rus işgaline karşı direnişi sürerken Rusya’nın devlet haber ajansı olan TASS tarafından yayımlanan bir haber tartışma yarattı.

Haberde Rusya’nın Ukrayna işgalindeki kayıplarının detaylarına yer verildi. Yanlışlıkla ya da TASS’a yönelik siber saldırı sonucu yayımlandığı düşünülen haber daha sonra silindi.

“RUS ORDUSUNUN KAYIPLARI HIZLA ARTMAYA DEVAM EDİYOR..”

TASS’TA yayımlanan haberde, “26 Şubat 12:00 itibarıyla Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri henüz somut bir ilerleme kaydetmedi. Ukrayna halkının beklenmedik bir şekilde güçlü direnişiyle karşılaşıyor. Savunma Bakanlığı’ndaki kaynağa göre, Rus ordusunun kayıpları hızla artmaya devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Rusya’nın zayiatları da açıklayan TASS ajansı şu ifadelere yer verdi:

“14 uçak (13 savaş uçağı ve 1 IL-76), 8 helikopter, 102 tank, 536 zırhlı araç, 15 topçu tesisi, 1 SAM BUK-I, 3 bin 500’den fazla asker öldü, yaralandı ve esir alındı. Bu kayıplar Çeçenistan’daki iki savaştan daha fazla.”

UKRAYNA’NIN VERİLERİYLE UYUŞUYOR..

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yerel saatle 06.00 itibariyle Ukrayna ordusunun ülke genelinde 3 bin 500’den fazla Rus askerini öldürdüğünü, 200’den fazla Rus askerini esir aldığını, 14 savaş uçağını ve 8 helikopteri düşürdüğü açıklandı.

Bakanlık çatışmaların devam ettiğini belirterek 102 Rus tankı ve 536 zırhlı askeri aracı imha ettiklerini ifade etti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak yaptığı açıklamada, 15 topçu ve ‘Buk’ füze sisteminin de kullanılamaz hale getirildiği bilgisini paylaştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com