Ana sayfa » Güncel » STOLTENBERG: “NATO UNSURLARINI DOĞU SINIRLARINA KONUŞLANDIRIYORUZ..”

STOLTENBERG: “NATO UNSURLARINI DOĞU SINIRLARINA KONUŞLANDIRIYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Zirvesi sonrası yaptığı açıklamalarda, ittifakın doğu sınırına daha fazla asker konuşlandıracaklarını söyledi.

Stoltenberg, ”NATO müttefikleri Ukrayna’ya destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. NATO liderleri Finlandiya, Norveç ve Avrupa Birliği’nin verdiği mesajda bu: Destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg’in açıklamaları şöyle:

”Durumu çok yakından takip ediyoruz. Değişken bir durum söz konusu. Ukrayna kuvvetleri cesur bir şekilde savaşıyorlar, Rus askerlerine zarar veriyorlar. Sürekli değişen bir durum var sahada.

NATO müttefikleri Ukrayna’ya destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. NATO liderleri Finlandiya, Norveç ve Avrupa Birliği’nin verdiği mesajda bu: Destek vermeye devam edeceğiz.

Biz Ukrayna’ya siber savunma konusunda da desteğimizi veriyoruz.

NATO topraklarının her bir metrekaresini biz savunacağız. Siber saldırılar 5. maddeyi harekete geçirebilir ancak ne zaman hayata geçirileceğine ilişkin karar verilmiş değil.

Biz hem siber networklerimizi hem de Ukrayna’yı koruyoruz.

Şu anda Avrupa’da son yıllarda karşılaştığımız en önemli güvenlik tehdidi ile karşı karşıyayız. Bütün müttefiklerimiz hem fikir. Tabiki doğu sınırlarımız çok önemli. Ukrayna’da bir savaş şu anda. Sadece askeri yığınak değil, kullandıkları retorik de çok önemli.

NATO’nun buradaki müdahale gücü 2014’den beri fazlasıyla arttı. NATO müdahale kuvvetlerinin bir kısmı burada. NATO unsurlarını konuşlandırıyoruz. Nerede konuşlanacaklarına ilişkin planlamaları yaptık.

(Zelensky, Rusya’yla barış için görüşecek mi?) Sahadaki duruma bakarsak Ukrayna’yı topyekün işgale başlamış durumda. Ukrayna silahlı kuvvetleri, cesaretlerini gösteriyorlar.

Ukrayna hükümetinin vereceği bir karardır bu. Rusya Ukrayna’ya yaptığı saldırıyı durduracak mı? Bizim bakmamız gereken taraf bu. Barış istiyorlarsa Ukrayna’ya saldırmaktan vazgeçmeliler.

İttifakın doğu sınırlarındaki güçlerimizi arttıracağız. Bizim varlığımızı arttırma sebebimiz çatışmayı arttırmak değil, önlemek. Biz daha fazla kuvvetimizi doğu sınırımıza kaydırıyoruz. Bunun sebebi de karşı taraftan bir saldırı gelmemesi için ve Ukrayna’daki savaşı durdurmak. NATO liderleri bugün bu mesajı verdiler.

Finlandiye, İsveç ve Avrupa Birliği de bunu desteklediler.. ”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com