Ana sayfa » Güncel » Mersin’de Yasadışı Kripto Para Madenciliğine Şafak Baskını!…

Mersin’de Yasadışı Kripto Para Madenciliğine Şafak Baskını!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Mersin’de bir vatandaşın kripto para madenciliği yapabilmek için tüm sınırları zorladığı ortaya çıktı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda suç üstü yakalanan vatandaşın adresinden, piyasaya değeri 3 milyon 89 bin TL’nin üzerinde olan kaçak madencilik ürünü yakalandı. Ele geçirilen mallara baktığımızda, yasadışı yollarla Türkiye’ye sokulan cihazların küçük bir çiftlik kurmaya yeteceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Jandarmanın yaptığı aramalar sonucunda 20 adet anakarta ek olarak 129 adet ekran kartı, 17 işlemci, 27 güç kaynağı, 149 adet riser bağlantı ekipmanı ve 20 adet de kullanıma hazır madencilik sistemi yakalandı. Bu ürünlerin bir tanesinin bile gümrük kaydı yoktu. Yani tüm sistem kaçaktı.

Edinilen bilgilere göre Türkiye’ye yasadışı yollarla sokulup para kazanmak için kullanılan cihazlar, operasyon sırasında aktif olarak kullanılıyordu. Jandarma, gözaltına aldığı şüpheliyi işlemlerini tamamlamak için komutanlığa götürdü. Soruşturmanın nasıl tamamlanacağı şimdilik bilinmiyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, ele geçirilen ürünlerin detaylarına yer verilmedi. Ancak yukarıdaki fotoğraftan, yurda yasadışı sokulan ekipmanların oldukça güçlü olduğu tahmininde bulunabiliriz. Öte yandan; bu sistemle madencilik yapan şahsın kaç para kazandığı da şu an için bilinmiyor..

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com