Ana sayfa » Güncel » İSTANBUL MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU, 31 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI..

İSTANBUL MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU, 31 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, hakkında yakalama kararı verilen 45 şüpheliden 31’i gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yapılan Deniz Harp Okulu 2011-2012-2014-2015 sınavları ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu 2012-2014-2015-2016 sınavlarında, mülakatlara girmeye hak kazanan ve FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları iddia edilen aday öğrencilerin TSK’ya sızdırıldığı tespit edildi.

45 ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI..

Söz konusu yıllarda mülakat kurullarında görev alan, FETÖ’nün örgütsel iletişim modeli olan ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve örgütsel mensubiyetlerine dair itirafçı beyanı gibi haklarında başkaca deliller elde edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na mensup halen görevde bulunan 4 subay, emekli 7 subay ve görevden ihraç edilen 34 eski askeri personel hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 134. maddesine muhalefet suçlarından gözaltı kararı verildi.

31 ŞÜPHELİ YAKALANDI..

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 31 şüpheli yakalanırken 14 şüpheliye yönelik yakalama işlemlerinin devam ettiği bildirildi..

ANKA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com