Ana sayfa » Güncel » RUS ORDUSU ÇERNOBİL NÜKLEER SANTRALINI ELE GEÇİRDİ…

RUS ORDUSU ÇERNOBİL NÜKLEER SANTRALINI ELE GEÇİRDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ukrayna-Rusya savaşında her geçen dakika birbirinden önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Çernobil’e giren Rus askerlerinin Çernobil Nükleer santralini ele geçirdiği duyuruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, santraldaki güvenlik görevlilerinin 1986 trajedisi bir daha yaşanmasın diye canlarını verdiklerini belirtmişti. Öte yandan Zelenskiy çok fazla kayıpları olduğunu söylemişti.

UKRAYNA DEVLET BAŞKANLI DANIŞMANI AÇIKLADI..

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, yaptığı açıklamada, Rus askerlerin Çernobil Nükleer santralini ele geçirdiğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiyİ Twitter’dan yaptığı açıklamada, santraldaki güvenlik görevlilerinin 1986 trajedisi bir daha yaşanmasın diye canlarını verdiklerini belirtmişti.

“Rus işgal güçleri”nin Çernobil santralini ele geçirmeye çalıştığını aktaran Zelenskiy, bunun tüm Avrupa için bir savaş ilanı olduğunu ifade etmişti.

Ukrayna’da yaşayan gazeteci Gulsum Khalilova ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus askerlerinin, Çernobil nükleer santralini ele geçirdiğini ve personeli rehin aldıklarını yazdı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com