Ana sayfa » Yerel » ALTO YÖNETİMİ YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ..

ALTO YÖNETİMİ YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetimi, ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Aliağa Ticaret Odasının 2021 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ve yeni yılda gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ALTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hamdi Erdem ve Uğur Akyıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Atalan, Genel Sekreter Sezen Akyıldız Gürgen ile ilçede görev yapan basın mensupları katılım gösterdi.

Konuşmasının başında pandeminin olumsuz etkileri sonucunda 2021 yılında tüm ülkelerin ekonomik olarak son derece kritik virajlardan geçtiğini söyleyen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Bunun yanı sıra ülke ekonomisinin de kur, faiz ve enflasyon sarmalından kaynaklı çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

‘İş dünyasına nefes aldıran çok sayıda düzenleme, üyelerimizden başlayan süreçlerin neticelenmesi ile hayata geçti’

Geride kalan yılda pandemi ve ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerden en çok etkilenen işletmelerin hizmet sektörü ile küçük ve orta ölçekli yerel esnaflar olduğunu dile getiren Başkan Ömer Ertürk, Bu süreçte ALTO olarak biz de yoğun bir mesai yürüttük. Sektörlerden gelen talep ve önerileri başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlara, milletvekillerine, ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik, sorunların çözümü noktasında takipçi olduk.

 İş dünyasına nefes aldıran çok sayıda düzenleme, üyelerimizden başlayan süreçlerin neticelenmesi ile hayata geçti. Üyelerimizin finansman ihtiyacı için, bankalarla anlaşmalar imzaladık. Bu süreçte yönetim, meclis ve komite üyelerimizle, personelimizle üyelerimizi ziyaret ederek sorunları dinlendik, bunları raporlar haline getirip ilgili kurumlara taşıdık. 

Salgın nedeniyle uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yaptığımız tablet yardımının güzel sonuçlarını aldık. Ayrıca kentimiz için sosyal ve kültürel alanlarda iş birliği çalışmalarına imza attık. Aliağa Ticaret Odası ailesi olarak 2022 yılında da üyelerimizin ve bölgemizin yararına olacak olan tüm çalışmalara katkı koyma irademizi sürdüreceğiz” dedi.

“Oda ve borsaların önemi bu dönemde çok daha fazla öne çıktı..”

Oda ve borsaların pandemi döneminde öneminin çok daha fazla öne çıktığını söyleyen Ertürk, “Sorunlara çözüm önerileri sunmanın ve çözüm bulmanın yanında, kaynaklarımızı bankalara yatırarak düşük faizli finansman sağladık. Aidatlarımızı yapılandırdık. Aynı zamanda pandemi döneminde üyelerimizin işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri için adımlar attık. Bu kapsamda il odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti yetkisini aldık.

Artık bu işlemleri üyelerimiz kısa süre içerisinde İzmir’e gitmeden Odamızda gerçekleştirebiliyorlar. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin dijital ortama taşınması konusundaki görüşmelerimiz nihayete erdi. Kâğıt baskısı kaldırılan gazeteye, üyelerimiz 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren dijital olarak ulaşabiliyor ve ayrıca onaylı suretini de internet üzerinden temin edilebiliyorlar.

Yine gerek pandemi gerekse de ekonomideki gelişmeleri göz önünde bulundurarak, üyelerimizi bu süreçte desteklemek amacıyla internet üzerinden sunduğumuz oda belgelerini “ücretsiz” veriyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz faaliyet belgesi, oda kayıt belgesi ve ortaklık teyit belgesini oda web sitemiz üzerinden ücretsiz temin edebiliyorlar” diye konuştu.
Ücretsiz mesleki eğitim projesine yoğun katılım sevindirdi

Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve kent genelinde iş arayan vatandaşlara mesleki eğitim verilerek mesleki yeterlilik belgesi almalarını amaçlayan projelerinin başladığını dile getiren Ertürk, “Uzun zamandır heyecanla beklediğimiz projenin başlangıcını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.

Eğitim programına ilgi bizi çok memnun etti. Eğitim için şimdiden 4 grubumuz doldu. Biz Aliağa Ticaret Odası olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Çünkü, hem sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelik ve donanımda insan kaynağı yetiştirilmesinin hem de var olan insan kaynağımızın ihtiyaç olan alanlarda eğitilerek istihdam edilmesinin ortaya çıkaracağı faydayı sağlamak istiyoruz. Projemizin sonucunda her iki tarafın sorunun ortadan kalkmasında payımız olursa çok mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

Gıda ve eğitim yardımları..

Oda olarak yaptıkları gıda ve eğitim yardımlarına da değinen Başkan Ertürk, Her yıl ramazan ayında yaptığımız gıda yardımı kapsamında 2021 yılında belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi yardımı yaptıklarını, eğitim yardımları çerçevesinde de 2021’de gerek ilk ve ortaokul öğrencilerine gerekte üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerinde okuyan maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere de eğitim yardımında bulunduklarını dile getirdi.

“İndirim protokolleri imzalandı..”

Yaptıkları protokoller hakkında bilgiler veren Başkan Ertürk, “Üyelerimizin çeşitli alanlarda ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çeşitli indirim anlaşmaları gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz ve üyelerimizin bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada 2021 yılında eğitimden, sağlığa, konaklamadan bilişim hizmetlerine kadar çeşitli firmalarla indirim protokolü imzalayarak üyelerimize katkıda bulunmaya özen gösterdik” dedi.

“2021’de açılan şirket sayısı 259 oldu..”

2021 yılında Odada kurulan şirket sayısı hakkında bilgiler veren Başkan Ertürk, 2021 yılında kurulan şirket sayısı 259 oldu. Kapanan şirket sayısı ise 113 olarak gerçekleşti. 2020 yılında ilçemizde toplamda 249 şirket kurulmuştu. Yine aynı yıl kentte kapanan şirket sayısı ise 109 oldu” diye konuştu.

“Aliağa limanları Ege Bölgesi’nin dış ticaret merkezi..”

Aliağa limanlarının 2021 yılı dış ticaret ve yük verilerini değerlendiren Başkan Ömer Ertürk, “Aliağa limanlarında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 5,9 milyar artışla (yüzde 46) 18 milyar 541 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise, geçen yıla göre 4, 4 milyar dolar artışla (yüzde 51) 12 milyar 937 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece toplam 31 milyar 455 milyon dolar dış ticaret hacmi ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

Aliağa limanlarında gerçekleştirilen toplam yük elleçlemesi, geçen yıl 66 milyon 532 bin ton iken, bu yıl yüzde 7 artışla 73 milyon 889 bin ton olarak gerçekleşti. Limanlara gelen gemi sayısı, geçen yıl 5 bin 356 adet iken, bu yıl yüzde 8 artışla 5 bin 783 oldu. Aliağa limanlarında gerçekleştirilen konteyner elleçlemesi, geçtiğimiz yıl 1 milyon 275 bin TEU iken, bu yıl yüzde 9 artışla 1 milyon 389 bin TEU olarak gerçekleşti” dedi.

Sohbet havasında geçen toplantının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, soru cevap kısmında Aliağa’da planlanan yatırımlar, ilçenin ticari durumu ve gündemdeki gelişmeler ile ilgili değerlendirmede bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com