Ana sayfa » Yerel » EGE İŞÇİ BİRLİĞİ: “GEMİ SÖKÜM’DE DÜŞÜK ÜCRETLERE KARŞI İŞ DURDURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR..”

EGE İŞÇİ BİRLİĞİ: “GEMİ SÖKÜM’DE DÜŞÜK ÜCRETLERE KARŞI İŞ DURDURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal medya üzerinde örgütlü olan ve 15 binin üzerinde takipçisi bulunan Ege İşçi Birliğince bugün yapılan paylaşımda Gemi Söküm tesislerinde çalışan işçilerin düşük ücretleri protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Birliğin konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

“Aliağa Gemi Söküm’de İşçiler Düşük Ücretlere Karşı İş Durdurma Eylemi Gerçekleştiriyor.

Yıllardır gemi söküm işçileri ağır çalışma koşullarında, düşük ücretlerle çalışmaya devam ediyor. Bugün gerçekleşen iş bırakma eylemi bu çarkın işçiler adına durdurulması adına ilk adım oldu.

Şimdi ise “KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ!” deme zamanı. Aynı şartlarda çalışan bir sınıfız ve bu şartları bir sınıf olarak değiştirelim!

Birleşelim, Mücadele Edelim ve Kazanalım!

AGS, Işıksan, Kursan gemi söküm işçileri düşük ücretlere karşı üretimden gelen güçlerini kullanarak iş durdurdu, işçiler yemekhanelerde bekliyor.

Ağır çalışma koşulları, düşük ücretler, iş cinayetleri ve kazaları, meslek hastalıkları ile tüm ülkede bilinen Aliağa Gemi Söküm tesislerini değiştirmek, düşük zamlara karşı emeğini savunan gemi söküm işçileri kazanana kadar yılmadan mücadelesine devam etmelidir!..”

Foto-Evrensel

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com