Ana sayfa » Güncel » BİNLERCE AĞAÇ KESİLECEK OLAN KALKER OCAĞINA BAKANLIKTAN ONAY…

BİNLERCE AĞAÇ KESİLECEK OLAN KALKER OCAĞINA BAKANLIKTAN ONAY…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk Anonim Şirketi, Kırklareli Merkez ilçesi Koruköy’e bağlı Sırakayalar Tepe mevkiinde kurmak istediği “Kalker Ocağı ve Kırma – Eleme tesisi” için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 2020 yılında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı.

Gazete Duvar’dan Hazal Ocak’ın haberine göre, bakanlığa sunulan nihai ÇED raporunda çarpıcı ayrıntılar yer aldı. Raporda proje kapsamında yer alan madencilik faaliyetlerinin 67,9368 hektarlık alan içinde yapılacağı belirtildi. Sahada yılda 1 milyon 750 bin ton kalkerin açık işletme yöntemi ile patlatma işlemi yapılarak üretileceğine dikkat çekilen raporda, çıkan malzemenin şirketin Edirne’deki Çimento Fabrikası’na çimento hammaddesi olarak kullanılmak üzere nakledileceği anlatıldı. Madencilik faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanan alanın çoğu ormanlık alan içinde yer alırken, bir kısmı da tarla alanı olarak geçiyor.

‘AĞAÇLAR KESİLECEK..’

Hem proje alanında hem de alanın yakın çevresinde geniş yapraklı ve iğne yapraklı ağaçların bulunduğundan bahsedilen raporda ayrıca proje alanında 49 familyaya ait 236 bitki taksonu (grubu) tespit edildiği kaydedildi. Raporda proje alanı içinde meşe, gürgen ve karaçam ağaçlarının yer aldığına dikkat çekilerek “Proje kapsamında toplam 19 bin 526 adet ağaç kesilecek olup, bu ağaç miktarı 67,9368 hektarlık alan içinde yer alan sayıdır” denildi. Bakanlık tarafından geçen ay söz konusu projeye ‘ÇED Olumlu’ kararı verildiği ortaya çıktı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com