Ana sayfa » Güncel » TEKZEN, İŞÇİLERİNE 2 AYDIR ÖDEME YAPMIYOR…

TEKZEN, İŞÇİLERİNE 2 AYDIR ÖDEME YAPMIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin birçok ilinde işçiler eylem başlatırken yapı market zinciri Tekzen çalışanları da, firmanın maaşları geciktirdiğini ve temizlik için anlaştığı taşeron firmaya 2 aydır ödeme yapmadığını açıkladı. Birçok ilde Tekzen işçileri sosyal medyada ücretlerinin yatırılmasını talep etti.

Birgün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre, Tekzen’de çalışan bir reyon görevlisi 1 Şubat’ta yatması gereken maaşlarının henüz yatmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Son olarak ocak ayında aralık ayının maaşlarını aldık. Son aldığımız maaş tam olarak 2 bin 825 lira 90 kuruş. Ocak ayının maaşları yani 4 bin 253 liranın 1 Şubat’ta yatırılması gerekiyordu ancak biz bunu alamadık” dedi. Taşeron çalışanların da mağdur olduğunu aktaran işçi “Tedarikçiler gönderdiği ürünü çekmeye başladı. Raflar boşalıyor bu nedenle. Temizlik işleri için Tekzen’in anlaştığı BMS Grup firması da 2 aydır maaşları ödemiyor. Firma Tekzen’den ödemeleri alamadığını belirtiyor” diye konuştu.

BMS Grup’ta Tekzen firması için çalışan bir temizlik işçisi ise şunları söyledi: “2 aydır maaş yok. Aralık Ocak ücretleri yatmadı. Asgari ücrete çalışıyorum. 3 yıldır bu firmada Tekzen için çalışıyorum. Firmamız bize ‘Tekzen ödemeleri yapmadığı için biz de size maaş yatıramıyoruz’ diyor. İstersek işi bırakabileceğimiz, bu durumda ücretlerin yatırılabileceği söyleniyor. Ancak evde boş durmak yerine çalışıyoruz. İşsiz kalmak kötü. Bir umut ücretlerimiz yatar diye bekliyoruz.”

Tekzen’in bir başka mağazasında çalışan bir kasiyer ise “Ödemelerimizin gecikmesine ilişkin bilgilendirilmedik. Temizlik görevlileri maaş alamıyor. Malzeme gelmiyor, aksine tüm şirketler malzemeleri geri çekiyor” dedi.

‘ÇALIŞANI ENFLASYON KARŞISINDA KORUYAMADIK..”

Ekim ayında Londra merkezli bir yatırım fonu olan Filcogroup ile ortaklık anlaşmaları için masaya oturan Tekzen, çalışanlarına gönderdiği yazıda şu ifadelere yer vermişti:

“Son iki senenin gerek dünya, gerek ülkemiz ekonomisi, bilhassa gıda dışı perakendecilik sektörü ve de dolayısıyla şirketimiz için hayli sıkıntılı bir dönem olduğu hepimizin malumudur. Bu olağanüstü dönemin getirdiği koşullarda siz çalışanlarımızı maalesef enflasyon karşısında yeterince koruyamadığımızı, tedarikçi iş ortaklarımızı da ödemelerindeki zaman zaman gecikmelerle maalesef üzdüğümüzün farkındayız.

Değişik ilgili guruplarla hayli uzun süren müzakereler neticesinde, memnuniyetle artık belirtmek isterim ki, yabancı bir Özel Sermaye Fonu ile kesin bir mutabakata vararak sözleşmeyi imza altına aldık. Bu anlaşmaya istinaden hisse satış bedelinin yanı sıra şirkete ciddi bir işletme ve büyüme sermayesi de girecektir.

Bu ödemelerin tarihi 15-20 Ekim 2021’dir. Fonun girişi ile, halihazırda çalışanlarımızın geriye dönük (eksik) artışları telafi edileceği gibi, tedarikçilerimizin vadesi geçmiş tüm alacakları ve banka borçları behemehal kapatılacaktır..”

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com