Ana sayfa » Güncel » “GÜVENLİKÇİLER GÜVEN DE DEĞİL, ACİLEN TEDBİRLER ALINMALI..”

“GÜVENLİKÇİLER GÜVEN DE DEĞİL, ACİLEN TEDBİRLER ALINMALI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’ne bağlı Genel İş Sendikası İzmir 9 Nolu Şube’de örgütlü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışan güvenlik personellerine karşı uygulanan fiziksel şiddet, mobbing ve baskıları konu alan basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği merkez binasında yapılan açıklamayı okuyan Genel İş Sendikası İzmir 9 Nolu Şube Başkanı Bülent Kılıç okudu. Açıklamada DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da katıldı.

‘ÇİRKİN SALDIRIYA KARŞI DİRENECEĞİZ..’

İBB İZENERJİ Genel Müdürlüğüne bağlı Metro A.Ş’de güvenlik görevlisi olarak çalışan, Murat ve Mehmet Yüksel’in 29 Ocak 2022 tarihinde saat 20:00 sularında Basmane istasyonunda ücretsiz yolcu geçişi yapmak isteyen 3 kişiyi uyardıkları için saldırıya uğradığını belirten Genel İş Sendikası İzmir 9 Nolu Şube Başkanı Bülent Kılıç, “Arkadaşlarımız darp edilmiş ve polisin gelmesi üzerine şahıslar kaçmıştır.

Murat ve Mehmet arkadaşımız ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürülmüştür. Yaşanılan bu üzücü olay sonucu Mehmet Yüksel arkadaşımızın parmağı ve burnu kırılmıştır. Ücretsiz geçişe izin vermeyerek hem kurumun zarara uğratılmasına engel olmuşlardır hem de pandemi sürecinde işleme alınan HES kodsuz geçiş yapılamamasından kaynaklı tüm yolcuların sağlığını olumsuz etkileyecek bir durumun önüne geçmişlerdir.

Bu vahim olay bir kez daha göstermiştir ki; güvenlik emekçisi arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevi canla, başla yapmakta ve yapmaya da devam etmektedir. Güvenlik emekçisi arkadaşlara yapılan bu çirkin saldırıya karşı direneceğiz, canımız pahasına İzmir halkına daha güvenli ve sorunsuz şekilde yolculuk etmelerini sağlarken kimsenin de bizim canımıza kast etmesini kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘TEDBİRLER ACİLEN ALINMALI..’

Benzeri olumsuzlukların olmaması için kurum yetkilileri tarafından gerekli tedbirlerin alınması, vatandaş ile iç içe olan noktalarda caydırıcılığın artması ve bu tarz üzücü olayların yaşanmaması için güvenlik görevlisi sayısının özellikle bazı noktalarda acilen arttırılması gerektiğini söyleyen Kılıç, “Güvenlik görevlileri için hazırlanan 5188 sayılı yasanın da İçişleri Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirilip, yapılan olumsuzlukların en aza indirgenebilmesini sağlayacak şekilde düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

Tüm ülkenin ve İzmir halkının yaşamış olduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılar biz emekçiler tarafından da yaşanmaktadır ama yaptığımız iş gereği İzmir de yaşayan halkımızın metrodan tramvaya, İZBAN’dan ESHOT’a tüm ulaşım sektöründe güvenli bir şekilde yolculuk edip sorunsuz olarak evlerine ve iş yerlerine ulaşmalarını sağlamak adına her türlü hava koşullarına rağmen hizmet veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com