Ana sayfa » Güncel » ÇİĞLİ AOSB’DEKİ POLİBAK İŞÇİLERİ, EK ZAM TALEBİYLE ÜRETİMİ DURDURDU!..

ÇİĞLİ AOSB’DEKİ POLİBAK İŞÇİLERİ, EK ZAM TALEBİYLE ÜRETİMİ DURDURDU!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir-Çiğli AOSB’de üretim yapan, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ve ilk 1000 İhracatçı firması arasında yer alan ve Türkiye’nin önde gelen plastik film üreticilerinden birisi olan Polibak; fabrikasında ambalaj bölümünde çalışan işçilere açıklanan enflasyon değerinin altında % 27 yapıldı.

Polibak 2. Hat 3 ve 4. hat ve 5 ve 6. hat ambalaj bölümünde çalışan işçiler bu duruma tepki göstererek iş bıraktı. Gece vardiyasında çalışanlar ise fabrikayı terk etmeyerek genel müdür ile toplantı talep etti.

80 kişilik ambalaj çalışanları genel müdürden gelen “5 kişi belirleyin onlarla konuşayım” talebini kabul etmeyerek hep beraber görüşeceğiz deyip birlikte görüştüler.

Görüşmeci işçiler genel müdür Özgür Çeltuk’a, diğer bölümlere minimum enflasyon oranı kadar zam yapılırken diğerlerine neden % 27 zam yapıldığı sorusunu yöneltti.

Genel müdür Çeltuk, Eylül-Ekim ayında % 10 luk ara zam yapıldığını, bununla birlikte enflasyon oranının yakalandığını açıkladı. Ambalaj bölümü çalışanları yönetime 1 haftalık bir süre vererek eylemlerini sonlandırma ifadesinde bulundular.

İşçiler, Çalışkan’ın “biz bir aileyiz ailede böyle şeyler olur, gelin fotoğraf çektirelim” talebini ise: “aile içinde ayrımcılık olmaz” diyerek geri çevirdiler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com