Ana sayfa » Güncel » Çiğdem Çimen-ELİF KIZ TOPRAK DEDESİNİN YOLUNDA…

Çiğdem Çimen-ELİF KIZ TOPRAK DEDESİNİN YOLUNDA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Hayrettin Karaca; sadece onursal başkanı olduğu Tema Vakfı’nın değil, hepimizin toprak dedesidir. Değerli büyüğümüz, bugün olduğu gibi gelecekte de gerek pratikte hayata geçirdiği projelerle gerekse toplumumuzun bilinçlenmesi için sunduğu katkılarla toplumumuza örnek olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerim ile hayatını toprağın, suyun, yeşilin, bitkilerin korunmasına adayan Hayrettin Karaca’yı, aramızdan ayrılışının 2 yıl dönümünde sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyorum.

Ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından çok sayıda ödüle layık görülen Karaca, farklı bir ödül algısı ortaya koyarak, yaptığı şu açıklamayı siz sevgili okurlarım ile paylaşmak istiyorum:

“Çok ödül aldım ama en büyük ödülüm iki tanedir. Bunlardan biri 2 bin 500 metre yükseklikte bir dağda, bir çocuğun beni gösterip, arkadaşlarına, ‘Koşun koşun Toprak Dede gelmiş’ demesidir. Diğeri ise bir kula nasip olmuş en büyük ödüldür, daha büyük ödül olacağına inanmıyorum; bu ödül de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamdır.” 

Hayrettin Karaca’nın “Yaşamak için yaşatacaksın.” sözünden yola çıkan Tema Vakfı, bugüne dek Doğal Yaşlı Ormanlarımız için birçok projeyi hayata geçirdi. Tema Vakfı gibi, doğa dostu olan bizler de gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için bu sözü kendimize ilke edindik değil mi sevgili okurlarım?

Doğa ve vatan sevgisiyle Toprak Dedemizin yolunda ilerleyen sizlerin, bu sorumu evet olarak yanıtladığınızdan şüphe duymuyorum. Bunun vermiş olduğu mutluluk ile sizlere, sahip olduğu doğa sevgisiyle hepimizden çok daha büyük olduğunu kanıtlayan, sevgili Elif’in hikâyesini dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Çok daha doğrusu doğa dostu ventorium sanatını kurucusu olduğu Mahzen Sanat Evi’nde icra eden annesi Filiz Özaydın’ın biricik kızı Elif, bir peri kızı. Şimdi gelin hep birlikte, O’nun kocaman yüreğiyle kahramanı olduğu masalına ortak olalım.

500 yılı aşkın bir süredir birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Kazdağları’nın en güzel köşelerinden biri olan Altınoluk Köyü’nde; bütün insanlığa binbir emekle kültür hizmeti sunan bir Mahzen Sanat Evi varmış. Sanatın ve doğanın dostu olan bu sanat evinde Elif adında güzel mi güzel, akıllı mı akıllı, yetenekli mi yetenekli, yüreği sevgi ve iyilik dolu bir peri kızı yaşamaktaymış.

Doğanın ölümlerden döndüğü, bugün de aklımıza düşünce canımızı acıtan o büyük yangınlar güzel Ege’miz ve Akdeniz’imiz de çıkınca; peri kızımız Elif, şifa gücünü ve bütün sevgisini hayat damarımız olan ormanlarımız için kullanmaya niyet etmiş. Hem de öyle bir niyette bulunmuş ki… O’nun aklına ve yüreğine düşen düşünceler hiç vakit kaybetmemiş.

Yanan her ağaca yeniden can verebilmek için harekete geçmiş. Her biri doğanın armağanı olan doğal malzemeler canla başla çalışmışlar. Peri kızımız da sevgisini ve yeteneğini katarak bütün parçaları bir araya getirmiş. Ortaya iyiliğin, sevginin, kardeşliğin ve doğanın simgesi olan harika bir eser çıkmış.

Ve büyük gün gelmiş çatmış. Elif kızımız, kocaman yüreğiyle oluşturduğu eserini insanların beğenisine ve ilgisine sunmuş. Peri kızımızın başarılı bu eserine, herkesler sahip olmak istemiş. Sevgili Elif ise, gören herkesin beğenisini kazanan eseri ile doğa anaya bir katkıda bulunmak istemiş.

Bu amacı doğrultusunda, yanan ormanlarımız için düzenlenen bir mezada katılmış. Katılmış olduğu mezatta hak ettiği ödülü kazanmış. Kazandığı ödülü, kendisi ve ailesi adına almamış. Zaten llk başta da niyeti belli olan doğa dostu Elif, kazandığı para ödülü ile fidanlar dikilmesini istemiş. Onun bu hepimize örnek olan düşüncesinden oldukça etkilenen saygıdeğer Mevlut Ceyhun Tekdemir, bu eseri satın almış. Daha sonra da büyüklük göstererek yeniden peri kızımıza hediye etmiş.

Masalımızın sonu ne de güzel ve geleceğimiz adına umut dolu değil mi sevgili okurlarım? Toprak Dedemiz yolunda nice çocuklarımızın yetişeceğine olan inancım ile sizlere şimdilik veda etmek istiyorum. Son olarak ise, böylesine asil bir ruha daha çok küçük bir yaşta sahip olan güzel kızımızın, hayatın boyunca daima iyilikleri yaşayıp görmesini diliyorum. İyi ki varsın. İyi ki Kazdağları’nın peri kızısın sevgili Elif…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com