Ana sayfa » Güncel » ÖZLÜ: “OMİCRON BAĞIŞIKLIĞIYLA SALGININ SONU GELEBİLİR..”

ÖZLÜ: “OMİCRON BAĞIŞIKLIĞIYLA SALGININ SONU GELEBİLİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mevcut vaka sayılarından daha fazla virüsün yaygın olduğunu belirterek, “‘Omicron’a bağlı dalga dünyada devam ediyor. Vaka sayıları tabi test yapılanlar üzerinden tüm dünyada değerlendiriliyor. Oysa ‘Omicron’ artık biraz sıradanlaştı gördüğümüz kadarıyla” dedi.

Özlü, Omicron varyantını pek çok kişinin hafif bir üst solunum yolu hastalığı gibi geçirdiğini e bu nedenle test yaptırmadığını söyledi. Özlü, “Çünkü test yaptırdığında pozitif çıkarsa hayatı ona bağlı olarak biraz aksayacak; okuluna, işine gidemeyecek, randevuları iptal etmek zorunda kalacak. O bakımdan test yaptırmadan griptir geçer, deyip aldırış etmiyor” diye konuştu. 

Özlü şöyle devam etti:

“MEVCUT VAKALARA GÖRE OMİCRON DAHA YAYGIN..”

“Ben bu mevcut vaka sayılarının ötesinde ‘Omicron’un çok yaygın olduğunu düşünüyorum. Çevremizde son 1 ay içinde mutlaka üst solunum yolu hastalığı geçiren pek çok kişinin olduğunu biliyorum. Boğaz ağrısı, boğazda kaşıntı, yanma, baş ağrısı, hafif burun akıntısı, hapşırma, hafif öksürük gibi semptomlarla ayakta geçiriliyor. Genel itibarıyla baktığınızda ağır bir tablo pek oluşmuyor dolayısıyla da tanı olmuyor. Böyle bir durum var..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com