Ana sayfa » Güncel » HEPSİJET ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARTILDI, SONRASINDA TEHDİTLER DEVAM ETTİ!..

HEPSİJET ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARTILDI, SONRASINDA TEHDİTLER DEVAM ETTİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-HepsiBurada’ya bağlı HepsiJet’in Kırklareli’ndeki kuryesi Y.T’nin, 1 TL’lik zamma karşı çıktığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle iş akdi feshedildi.

Şirket, paket başı 3 lira 75 kuruşa çalışan kuryelere 2022 yılı için ortalama 75 kuruş zam teklifinde bulunmuştu. Kurye Y.T, iş akdi feshedilirken işe iadesinin olmayacağının bölge müdürleri tarafından kendisine iletildiğini söyledi.

“HepsiJet’in gözünde onların bir çalışanı değil onlara hizmete veren taşeronlarız. Ancak baktığımız zaman HepsiJet uğruna hayatlarını bu yola koymuş insanlarız” diyen kurye, ortalama 1 TL zam yapıldığında bunun kazançlarına olumlu bir etkisi olmayacağını kaydetti. Y.T iş akdinin feshedilmesini şöyle anlattı:

“YILLARCA GÖRMEDİĞİMİZ YÖNETİCİLERİ, SAHADA TEHDİTKÂR BİR BİÇİMDE GÖRÜYORUZ..”

“HepsiJet’in uyguladığı zamma itiraz ettiğimiz ve Trendyol’daki arkadaşlarımız gibi örgütlenmeye çalıştığımız için giriş sözleşmelerinde yer alan, gerekçesiz sözleşme feshedilebileceği maddesiyle sözleşmem feshedildi. Benimle birlikte, sosyal medyada zammı eleştiren 1 arkadaşımız ve Karaman’da 5 arkadaşımız aynı gerekçelerle işten çıkartıldı. 2 yıldır hiçbir bölge sorumlusunun uğramadığı şubeye itirazlar ortaya çıktıktan sonra sırf gözdağı vermek, korku salmak, insanların cesaretlerini kırmak adına bölge sorumluları geldi. Bize sunulan gerekçe, ‘Keşke taleplerinizi bu şekilde iletmeseydiniz’. Ancak, iki yıldır hiçbir bölge müdürü görülmediyse, insanlar taleplerini ve kime iletecekler?

Yapılan zamma tepki göstermek, ‘kurumsallığa aykırı’ gerekçesiyle aynı zamanda sözleşmemiz feshedildi. Dönmek istersek de dönemeyeceğimizi belirttiler. Şu anda tüm Türkiye genelinde HepsiJet’in müdürleri, şube şube gezerek bu ayaklanmayı bastırma yolunda. HepsiJet’in gözünde onların bir çalışanı değil onlara hizmete veren taşeronlarız. Ancak baktığımız zaman HepsiJet uğruna hayatlarını bu yola koymuş insanlarız.

“AMACIMIZ, SESİMİZİ DUYURMAKTI..”

Amacımız işi bırakmak, HepsiJet’i mağdur etmek değil sesimizi duyurmaktı. Eylemimizi başlatırken, işi tamamen bırakma niyeti içerisinde hiç olmadık. Bu noktada biz ayrıldıktan sonra aynı tehditler devam etti. Sosyal medya paylaşımları yapmayın gibi baskıların devam ettiğini biliyoruz. Aylarca yıllarca görmediğimiz yöneticileri şu anda sahada müthiş bir şekilde tehditkar bir biçimde görüyoruz maalesef.

Y.T, konuşmasını şöyle tamamladı:

“EĞER BİZ ONLARI KAZANIYORSAK, BİZİM CEBİMİZDEN KİM GELİP ALIYOR..”

“Bir gün öncesi akşamından sosyal medyadan bu yayıldığı için. Sabah daha ben işe gitmeden orada hazırdılar. Ön konuşmamız oldu, Bölge müdürü, ‘Keşke konuşmadan önce yapabileceğim bir şey olsaydı’ diye belirtildi. Yani geliş amacının, beni aslında dinlemek değil, diğer çalışma arkadaşlarına gözdağı vermek olması adına sözleşmemin feshedilmesi olduğunu açıkça belli etmeye çalıştı.

Bizim matematiğimizle HepsiJet yöneticilerinin matematiği arasında farklılık var. Onlar ayda 7-8 bin TL para kazandığımızı iddia ederken, eğer onları biz kazanıyorsak bizim cebimizden kim gelip alıyor? Biz neden onları görmüyoruz? Kazancımız belli. 70-80 paket hadi olsun 90 paket 4,70 ile hesap edin ve masraflarımızı düşünün lütfen..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com