Ana sayfa » Güncel » EGE İŞÇİ BİRLİĞİ: “ALİAĞA’DA EKONOMİK KRİZ, SALDIRILAR VE MÜCADELE DE AŞILMASI GEREKEN EŞİK” ŞİARLI PANELDE BULUŞUYORUZ…

EGE İŞÇİ BİRLİĞİ: “ALİAĞA’DA EKONOMİK KRİZ, SALDIRILAR VE MÜCADELE DE AŞILMASI GEREKEN EŞİK” ŞİARLI PANELDE BULUŞUYORUZ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomik krizin derinleştiği, sosyal ve siyasal saldırıların arttığı, gericiliğin tırmandırıldığı, yaşam ve çalışma koşullarımızın git gide kötüleştiği bir dönemdeyiz. Milyonlarca emekçi sefalete terk edilmişken, bir avuç sermaye sahibi ve iktidar güruhu zenginleşiyor, lüks ve şatafat içerisinde yaşıyorlar.

Kapitalist sistemin bekasını “vatan, millet, din” söylemleriyle korumaya, krizin yükünü bizlere gönül rızasıyla ödetmeye çalışırlarken, bu politikanın tutmadığı yerde baskı-tutuklama terörü devreye sokuluyor. Grevlerimiz yasaklanıyor, örgütlenme çalışmaları engelleniyor, düşünce ve ifade özgürlüğü gasp ediliyor.

Zor yoluyla milyonlarca insana kölece bir yaşam dayatılıyor. Tepkilerimiz bin bir türlü hileyle dönen, sonuçları bakımından kim gelirse gelsin esas sorunlarımızı çözemeyecek, keyfi aralıklarla yapılan seçimlere sığdırılamaz.

Buna karşın fabrikalarda, işyerlerinde, okullarda bu çürümüş sistemin nereye gideceğini, ne yapmalıyı daha fazla tartışıyoruz. Bunca eziyete karşı toplumun sessizliği, AKP iktidarının ve sermayenin zulmünü kamçılıyor. Ancak son günlerde ardarda gelişen mücadele pratikleri “Ne yapmalı” sorusuna bir cevap geliştiriyor.

MESS sözleşmesi kapsamında Mersin’de ÇİMSATAŞ, Sivas’ta ÇİFTAY Maden, Kocaeli’de FARPLAS, İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde TRENDYOL işçileri fiili grev ve iş durdruma eylemleriyle “İnsanca Bir Yaşam” için mücadeleye girişti. İşçi sınıfının yanında tüm ülke çapında kadınlar cinayetlere, tacize, istismara, haksızlıklara karşı süre giden bir eylemsellik içinde. Gençlik ise kendi gündemleriyle mücadele sahnesine çıkmaya hazırlanıyor.

Tüm bu sefalet dayatmasını, baskı ve gericiliği bertaraf etmek için önümüzde AŞILMASI GEREKEN BİR EŞİK bulunuyor. Böylesi bir atmosferde Ege İşçi Birliği olarak işçi sınıfı ve emekçilerle, kadınlarla, gençlerle dayatılan bu kölece yaşam koşullarına karşı sorunların kaynağını tartışacağımız, Aliağa’da neler yapabileceğimizi konuşacağımız bir panel ile yan yana geliyoruz.

Artık molalarda, dost sohbetlerinde kısık sesle konuştuğumuz bu sorunları çözüme kavuşturmak için bir adım atılmalı. Kurtarıcı beklemenin, sabretmenin, kabullenmişliğin bizi getirdiği bu noktada gerçekleştireceğimiz panel vesilesiyle çıkış arayışını hep birlikte ele almaya, “İnsanca bir yaşam” için buluşmaya tüm işçi-emekçileri, gençleri etkinliğimize davet ediyoruz..

6 Şubat Pazar

Saat: 14.00

Yer: İBB Aliağa Kültür Merkezi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com