Ana sayfa » Güncel » TELATEKS İŞYERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI…

TELATEKS İŞYERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2022 ile 2025 yılları arasında dönem için yapılan ve uzun süren bir müzakere sürecinin sonunda, son olarak 19 Ocak 2022 tarihinde bir araya gelen taraflar sözleşmenin tümü üzerinde anlaştılar.

Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bir süredir görüşülmekte olan ücret, erzak ve aile yardımı maddeleri üzerinde uzlaşmaya varıldı.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra Genel Başkan Doğan, Telateks Genel Müdürü Ergenç İneler ve Telateks Manisa sendika baştemsilcisi Sabahattin Çiçek sendika üyelerine hitap etti.

Toplu iş sözleşmesiyle yılda 120 günlük ücretleri tutarında ikramiye uygulanan işyerinde, bazı yeni maddelerle üyelerin gelirlerinde önemli oranda iyileştirme sağlandı. Sözleşmenin başlangıç dönemi Şubat ayına çekildi. Bu şekilde ücret artışlarının asgari ücret artışlarından sonra uygulanması yoluna gidildi. Geçiş dönemi nedeniyle tüm üyelere net 2.000 TL seyyanen ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Üyelerin yüzde 93’nün saat ücretleri Şubat 2022 itibariyle yüzde 90’a ulaşan bir oranla artırıldı. Bu şekilde en düşük ücret yürürlükteki asgari ücretin yüzde 40 üzerine çıkarılmış oldu.

Önceki dönem sözleşmesinde yer alan;

-Aile yardımı önemli oranda artırılarak birinci yıl için brüt 2.850 TL’ye,

-Eğitim yardımı ise her çocuk için ilk öğretimde brüt 350 TL, orta öğretimde brüt 460 ve yüksek öğretimde ise brüt 560 TL’ye,

-Doğum yardımı brüt 550 TL ve evlenme yardımı ise brüt 1.200 TL’ye çıkarıldı.

Sözleşmeye bu yıl eklenen ve izleyen yıllarda ücret artışı oranında artırılması kararlaştırılan maddeler ile üyelere;

-Çalıştıkları her yıl için brüt 30 TL kıdem zammı,

-Net 2.000 TL erzak yardımı,

-Net 250 TL ayakkabı yardımı ile yeni gelir desteği sağlandı.

ILO 190 TOPLU SÖZLEŞMEYE GİRDİ..

2019 yılındaki Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) genel kurulunda kabul edilen ve ülkelerin onayına sunulan 190 sayılı İşyerinde Taciz ve Şiddetin Önlenmesi Sözleşmesinde öngörülen temel unsurları içeren bir madde ilk kez toplu iş sözleşmelerimizde yer aldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com