Ana sayfa » Güncel » DEÜ HASTANESİ ÇALIŞANLARININ YÜZDE 80’İ YEMEKLERDEN ŞİKAYETÇİ…

DEÜ HASTANESİ ÇALIŞANLARININ YÜZDE 80’İ YEMEKLERDEN ŞİKAYETÇİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz süreçte pek çok sorunla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde bu kez yemek mağduriyeti yaşandığı öne sürüldü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, sendika olarak 335 emekçinin katıldığı ankette çalışanların yüzde 80’inin hastanedeki yemeklerden memnuniyetsiz olduğunu açıkladı.

SES İzmir Şube eş Başkanı Batmaz en sık şikayet edilen konuların ‘yemeklerin doyurucu olmaması, aşırı yağlı olması, sürekli aynı ve özensiz menülerin olması, çeşitlilik olmaması’ olduğunu söyledi. Sorunu çözmeye ilişkin sendika olarak hastaneye dilekçe verdiklerini ancak bir gelişme olmadığını belirtti.

‘YÜZDE 80 MEMNUN DEĞİL..’

Girişimleri üzerine, yalnızca yemeklerin tek banttan değil çift banttan verilmeye başlandığını, sorunun çözülmesi için 540 imza toplanmasına rağmen diğer sorunların devam ettiğini ifade eden Batmaz, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Aralık ayında, çalışanların hastane yemekleriyle ilgili ilettiği sorunları ve taleplerini bir dilekçeyle başhekimliğe ileten SES Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İşyeri temsilciliği bu gündeme dair anket ve sonrasında gerçekleştirdiği imza çalışmaları ile hastane yemeklerinin iyileştirilmesi mücadelesine devam ediyor.

335 hastane çalışanı ile yapılan anket çalışmasında katılımcılara yemekhanede yemek yiyip yemedikleri, yemekhaneden memnuniyetleri, yemekleri doyurucu bulup bulmadıkları, yemekhanede yemeyenlere ise yememe nedenleri, öneri ve talepleri soruldu. Anket sonuçlarına göre yemekhaneye düzenli gidenler yüzde 46,6, bazen gidenler yüzde 34,6 iken; yemeyen ya da yiyemeyenler yüzde 18,8’dir. Ankete katılanların yüzde 80’i yemeklerden memnun değilken, yüzde 19,7 si bazen memnun olduklarını belirtmiştir. Memnun olduğunu ifade eden kesim ise yüzde 3’ü oluşturmaktadır.”

‘DOYURUCU DEĞİL VE ÖZENSİZ..’

Hastane çalışanlarıyla yapılan anket sonucunu paylaşan Batmaz, “Yüzde 86 oranında yemekler doyurucu değil denirken, yüzde 13.1 bazen doyurucu, yüzde 0.9 ise doyurucu bulmaktadır. “Yemekler hep aynı, dalyan köfte yemekten hatta köfte yemekten artık bıktık” diyen hastane çalışanları, “Her hafta sonu bir gün tavuk, diğer gün köfte, pazartesileri de kuru fasulye oluyor. Öğlen çıkan çorbaya su eklenip bulamaç gibi aksam tuzsuz tatsız tekrar önümüze konuluyor.

Menüler doyurucu değil. Defalarca geri dönüş yapmış olmamıza rağmen kalori hesabının yapıldığı ve yeterli olduğu söyleniyor ama değil!” şeklinde ısrarla yakınmalarını dile getiriyor. Hem gündüz hem gece nöbetli çalışan grup ise ek olarak, “aynı meyveyi hem öğlen yemeğinde hem her gece kahvaltısında görmek istemiyoruz” diyorlar.

Yemekhanede yemek yememe nedeni olarak sıranın uzun olması, özellikle öğle tatili olmayan grup için zamanın yetmemesi, kampüsün büyük olması nedeniyle yemekhanenin çok uzak kalması ve yemeklerin beğenilmemesi sıralandı. En sık şikayet edilen yemeklerin doyurucu olmaması, aşırı yağlı olması, sürekli aynı ve özensiz menüler olması, çeşitlilik olmaması, özellikle gece kahvaltılarının hep aynı olması; hatta bazen şeftali yanına içecek olarak şeftali suyu verilmesi kadar özensiz olunması, brotçin ekmek dışında seçenek olmaması ki bu ekmek ve muhtemelen kullanılan yağlar çoğu kişide mide yanması gibi sindirim sorunlarına yol açmaktadır” diye konuştu.

ÖNERİLER SIRALANDI..

Acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane çalışanları gibi yemek saatinde çalışmaya devam etmek zorunda kalan, ayrıca kampüs içinde yemekhaneye oldukça uzak kalan bölümlere ayrı paketlenmiş ulaştırılması, geceleri de yemekhanenin açık tutularak çorba verilmesi, çift bant çalışması ile uzun kuyrukların önlenmesinin istendiğini belirten Batmaz, “Hijyen konusunda dikkat edilmesi de en sık ifade edilen taleplerdendi.

Radyasyona maruz kalan çalışanlar için ise süt ve süt ürünleri verilmesi ve yemekhanedeki içme suyunun değişmesi talepleri vurgulandı. “Çoğu zaman dışarıdan yemek sipariş etmek zorunda kalıyoruz ki maaşlarımız asgari ücretin de altında kalmıştır. Lütfen artık sesimizi duyun ve gereği yapılsın ” diyen hastane çalışanları ve yemekhaneden yararlanan öğrenciler, iyileştirme olmadığı takdirde yemek boykotu gibi tepkilerle taleplerini duyurmaya devam edeceklerini söylediler” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com