Ana sayfa » Güncel » “ÇOCUKLARI CEMAATLERE TESLİM ETMEK, ANA-BABALIK GÖREVİNİ YAPMAK DEĞİL..”

“ÇOCUKLARI CEMAATLERE TESLİM ETMEK, ANA-BABALIK GÖREVİNİ YAPMAK DEĞİL..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Hayri Kırbaşoğlu, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara’nın cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısından dolayı intiharıyla ilgili konuştu.

Radyo Sputnik’te ‘Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk olan  Kırbaşoğlu, “Dindar aileler genelde kendi yakın çevrelerindeki kurumlara bu işi havale ediyorlar ki bu çok büyük bir hata. Bu yurtların açılmasının tek amacı var o da kendilerine eleman devşirmek ve beyin yıkamak.

Yurt, dershane, tarikat, cemaat, dernek gibi yerlere teslim ettikten sonra artık anne baba olarak çocuğa karşı bütün görevlerini yapmış olduklarını düşünenler yanılıyor” dedi. Ardından şunları kaydetti:

‘YANILTICI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM..’

“Aileler içerisinde evlatları konusunda bir şeyler yapmak için çırpınanlar olduğu gibi bu konuda bu örnekte olduğu gibi biraz da baskıcı bir yaklaşımla çocuklarını kendilerince muteber addettikleri bir takım kurumlara yurt, dershane, tarikat, cemaat, dernek gibi yerlere teslim ettikten sonra artık anne baba olarak çocuğa karşı bütün görevlerini yapmış olduklarını düşünen ve bundan bir mutluluk ve huzur duyan insanlar var ancak bu yanıltıcı bir husustur. Bu kısmın yanıltıcı olduğunu kendi çocuklarıyla birlikte yaşayan ebeveyn olarak söyleyebilirim..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com