Ana sayfa » Siyaset » İYİ PARTİ’Lİ ADAR’DAN BAŞKAN ACAR’A YAYLIM ATEŞİ!…

İYİ PARTİ’Lİ ADAR’DAN BAŞKAN ACAR’A YAYLIM ATEŞİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İyi Parti Aliağa İlçe Yönetimi yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı da buluştu. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Yavuz Adar kahvaltı sonrası soruları yanıtladı…

-Yavuz Başkan, Aliağa’da Millet İttifakının durumu nedir?, yapılan çalışmalardan memnun musunuz, şikayetiniz var mı varsa sebepler nelerdir?..

“Bu soru anlıyorum ki öylesine sorulmuş bir soru değil. Sizlerin bu konuda eksik gördüğünüz bir şey mi var?, ya da basın mensubu olarak ittifakta bir sıkıntı olduğunu düşünerek bu soruyu sordunuz sanırım. Biz İyi Parti olarak hem Türkiye’de hem de benim ilçe başkanı olmamdan itibaren Millet İttifakının ruhuna ve ittifaka oy veren seçmenin beklentilerine uygun bir üslup ve tavır ortaya koymaya hep özen gösterdim. Millet İttifakına gönül vermiş veya Cumhur İttifakının ülkeyi yönetme becerisinden umudunu kesmiş, bu vesileyle millet ittifakına yönelecek olan seçmeni dumura uğratacak herhangi bir duruş sergilemedik bugüne kadar.

“MİLLET İTTİFAKI OLARAK ALİAĞA’DA SIKINTILARIMIZ VAR..”

İttifakın Aliağa’da durumu çok iyi midir desek, tabi ki eksik yanlarımız çoktur. Sonuçta birebir aynı düşünen siyasi partiler değiliz. Eğer öyle olmuş olsaydı İyi Partiyi kurmaz, Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapardık. Dolayısıyla ülke genelinde millet ittifakı liderlerinin duruşu ve ortaya koydukları tavır yandaş araştırma şirketlerinin anketlerine dahi yansımaktadır. Oy yüzdelerimiz pek çok ankette cumhur ittifakının üzerinde görünüyor.

“İTTİFAK ORTAKLARI OLARAK ŞU AN PARTİSEL BİR DİYALOĞUMUZ YOK..”

Evet, Aliağa ile ilgili sıkıntılarımız var. Dönem-dönem bu sıkıntıları konuştuk. Şu an olarak partisel bir diyaloğumuz yok. İyi Parti Aliağa’da kendi çalışmalarını yürütüyor, kendi politikalarını anlatıyor, kendi programlarını uygulamaya çalışıyor.

“BİZİM RAKİBİMİZ, MİLLET İTTİFAKININ RAKİBİ SERKAN ACAR’DIR..

Bize ittifak ortağımızdan bir davet gelirse tabi ki katılır ve millet ittifakının ruhuna uygun katkıyı da sunarız. Buradan söylüyorum, bizim rakibimiz Serkan Acar’dır. Millet İttifakının rakibi Serkan Acar’dır. Lütfen bu sözümü herkes doğru tahlil etsin ve siyasi pozisyonunu da ona göre konumlandırsın.”

-Yavuz bey, Başkan Serkan Acar’ın seçim vaatleri ve gerçekleştirdiği projelerden bahseder misiniz?

“300 trilyonu aşan borç yüküne ek olarak, onlarca kıymetli arsayı sattı. Ne için satıldığını ondan başka kimse bilmiyor. Hesap vermeyen şeffaf olmayan belediyecilik anlayışınla borçlanmaya devam ediyor.

“AKP’Lİ BAKAN ÖNÜNDE ALİAĞA HALKI ADINA SÖZÜM ONA YATIRIM PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİYOR..”

Damızlık koyun tesisi projesi kapsamında 15 milyon gibi afaki bir borçlanma yetkisini meclisten İYİ partinin Red oyuna rağmen geçirdi. Aylardır arsalarımızı çatır çatır satmasına rağmen, üretim ve gelir kaynağı oluşturma adına bir yatırımı yokken, bir Akp’li bakanın önünde protokol anlaşması yapıp Aliağa adına sözüm ona atılım hamlesi gerçekleştiriyor.

“HANİ, ALİAĞA’NIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJELERİ NEREDE?..”

Oysa onlarca seçim vaadi için bir çivi bile çakamamışken, satılacak bir tane arsa dahi bırakmadı. Üst geçit, otopark, 5000 konut, hipoterapi, kültür merkezi gibi seçim beyannamesinde yer alan ve Aliağa’nın gelişimine katkı sağlayacak projeler nerede?

Türk milletinin vergileriyle merkezi bütçeden aldığı payı hunharca harcayıp üstüne üstlük Aliağa’lının malı olan kıymetli arazileri yandaşlarına satıyor, yetmiyor borçlanma istiyor.

“ŞOV AMAÇLI HAMLELERİNİN ALİAĞA’YA MALİYETİ 50 MİLYON LİRAYI BULDU..”

2019 yerel seçimlerden önce işçilerine toplu sözleşmede yüksek sözleşme zammı verip caka satıyor, işçi emekçi dostu görüntüsü veriyor.
Seçimleri kazanınca, çalışan maliyetleri yüksek diyerek, Aliağa’nın emekçilerini boş beleş geçinen kimseler olarak ilan edip, işinden ekmeğinden etti.

Bu öngörüsüz şov amaçlı hamlelerinin Aliağa’lıya maliyeti 50 trilyonu bulmuştur. Belediyede çalışan bir çok vatandaşımızı da işsiz ekmeksiz bıraktı.

“30 TRİLYON BORÇLA DEVRALDIĞI BELEDİYENİN BORCUNU 300 TİRİLYONA ÇIKARDI..”

Başkan Acar’ın bütçesi Sayıştay raporunda bile güven vermiyor. Sayıştay tarafından güvensiz diye rapor ediliyor. Sayıştay’ın gözünden kaçmadığı gibi vicdanı olanların gözlerinden ve vicdanlardan kaçamıyor. 30 trilyon borçla aldığı belediyeyi 300 trilyon üzerinde bir rakama ulaştırarak Aliağa’ya ve Türk milletine kötülük yapıyor. Türk milliyetçisi bir insan bu milletin beş kuruşunu heba etmez.

Gerçek bir Türk milliyetçisinin bu milletin vergilerinden gelen bütçeyi yatırama ve istihdama dönüştürme gibi bir ideali olmalıdır. Hoyratça harcadığı bütçeye bakarsak onda bunların hangisi mevcut. Devlet versin ben harcayayım, az gelirse malı mülkü satayım, o da az gelse kredi çekeyim.

“ARTIK BOŞA GİDEN İCRAATLARI, HEBA EDİLEN PARALARI TAKİP EDEMEZ HALE GELDİK..”

7.5 yıldır üretim ve istihdama yönelik bir proje yapmamıştır. Yaptıkları ise, Güzelhisar Caddesi ki şu an yarısı bitmiş durumdadır. Oysaki seçim beyannamesinde bulunan ve üretim ve istihdama yönelik projelerinin hiç biri ortada yoktur. Şimdi ise geçenlerde mecliste konuşulan kıvırcık koyun üretim ve eğitim tesisi borçlanarak ve mera çevrilerek yapılacak. Bunun dışında varsa bizim görmediklerimiz söylesin. 10 bin balkona 20 bin çiçek dağıtıldı. Artık boşa harcanan icraatları, heba edilen maliyetleri takip edemez hale geldik.

“ALİAĞASPOR FK’YA GÖSTERDİĞİN İLGİYİ PETKİM BASKETBOL TAKIMINA NEDEN GÖSTERMİYORSUN?..”

Şimdi soruyorum, bu kadar yüksek bütçeye sahip bir belediye de, hem yerelde hem de genel de iktidarken beyan ettiğin bütçeleri neden yapmadın?, yapamıyor musun?.. Bize göre yapamıyorsun. İşte bunları park ve bahçe yaparak heba ediyorsun. İşte belediye bütçesiyle yaptığı Ağapark orta da, kimlere devrettiği ortada. Aliağa FK’ya gösterdiğinin ilgi ve alakayı Petkim Basketbol takımına neden göstermiyorsun?.

“ALİAĞA HALKININ PARASIYLA YAPILAN HASTANENİN BİR BAŞKA KURUMA DEVREDİLECEK OLMASINI UYGUN BULMUYORUZ..”

Sayıştay raporunda da belirtildiği gibi 300 milyona ulaşan borcun nerelere harcandığını Aliağa adına, Aliağa’lılar adına soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz.

Mesleki hastalıklar hastanesi hizmet midir, evet, hizmettir. Ancak bunun Aliağa halkının parasıyla yapılıp bir başka kuruma devredilecek olmasını uygun bulmuyoruz..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com