Ana sayfa » Güncel » ZAMLAR SİGARA İÇME ALIŞKANLIĞINI ETKİLEDİ Mİ?, İŞTE ANKET SONUCU…

ZAMLAR SİGARA İÇME ALIŞKANLIĞINI ETKİLEDİ Mİ?, İŞTE ANKET SONUCU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünyada her yıl milyonlarca kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Sigaranın zararları ile ilgili birçok yayın yapılsa da tiryakiler için sigaradan vazgeçmek hiç kolay olmuyor.

Sigaranın sağlığa olan zararları dışında bütçeye olan zararı da herkes tarafından dile getirlirken, Türkiye’de üst üste gelen zamlar tiryakinin iyice belini büktü. Peki sigaraya gelen zamlar sigara içme oranını etkiledi mi? NG Araştırma, bu sorunun yaında birçok soruya yanıt bulabilmek için 4-6 Ocak 2022 tarihleri arasında, benderimki.com aracılığıyla 15 yaş üzeri Türkiye geneli 1768 kişinin katıldığı bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi.

Yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 47’si sigara içtiğini belirtirken, yüzde 53’ü ise sigara kullanmadığını ifade etti.

Sigara içtiğini belirten her 4 kişiden 3’ü zamların sigara tüketimini azaltmadığını düşünüyor.

Zamların sigara tüketimini azalttığını düşünenlerin %61’i koronavirüs sonrasında sigara tüketiminde değişiklik olmadığını söylüyor.

Kaç yıldır sigara içiyorsunuz?

Katılımcılara sorulan “Kaç yıldır sigara içiyorsun?” sorusuna katılımcıların yarısı 1-10 yıl arası yanıtını verirken, diğer yarısı ise 10 yıldan fazla süredir sigara içtiğini belirtti.

Sigaraya ne kadar harcıyorsunuz?

Son dönemlerde uygulanan zamlarla birlikte sigara fiyatları çok fazla arttı.

Yapılan araştırmada katılımcılara, en çok içtikleri sigaranın fiyatını soruldu. Katılımcıların verdikleri cevaplara göre 1 paket sigaraya ortalama 20 TL harcanıyor.

Yaşlara göre sigara içme oranı incelendiğinde ise, lise çağında olan 15-18 yaş aralığındaki her 3 katılımcıdan 1’i sigara içtiğini ifade ediyor.

Koronavirüs sigara içmenizi etkiledi mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi insanlara zor anlar yaşatıyor. Peki sağlığımızı tehdit eden bu durum sigara içme alışkanlıklarımızı etkiledi mi?

Araştırmada, her 10 kişiden 7’si sigara içme alışkanlığında bir değişiklik olmadığını belirtti. 2’si ise sigarayı azalttığını ifade ederken, 1’i artırdığını söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com