Ana sayfa » Güncel » YANDAŞ SENDİKA DİRENEN İŞÇİYİ KARALAMAYA ÇALIŞTI, BASIN EMEKÇİLERİNİ PROVOKATÖRLÜKLE SUÇLADI!..

YANDAŞ SENDİKA DİRENEN İŞÇİYİ KARALAMAYA ÇALIŞTI, BASIN EMEKÇİLERİNİ PROVOKATÖRLÜKLE SUÇLADI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-500’den fazla işçinin işten çıkarıldığı OPPO fabrikasında işçiler, Türk-Metal Sendikası’nın baskısıyla karşılaştı. Basın emekçilerini tehdit edip, saldırı girişiminde bulunan sendika yetkilileri, işçileri ‘iş bulalım’ size diyerek; şube binasına götürdü.

Devlet desteği aldığı belirtilen OPPO akıllı telefon fabrikasında geçtiğimiz günlerde 500’ün üzerinde işçi işten çıkarılmış; işçiler, işten çıkarıldıklarını telefondan öğrenmişlerdi.

Birçok işçinin işyerinde kıdem tazminatı alabilme sürelerine günler kala işten çıkarılması ve alacakların hala ödenmemiş olması işçilerin tepkisini çekmiş; işçilerin örgütlü olduğu Türk-Metal Sendikası da konuya yönelik herhangi bir adım atmadığı için eleştirilerin merkezine oturmuştu.

Dün fabrika önünde bir araya gelen işçiler de yaşadıkları hak gasbına karşı mücadele etme kararı alırken; bir direniş komitesi kurarak fabrika önünde direnişe başlayacaklarını açıklamıştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN TÜRK-METAL FABRİKA ÖNÜNDE..

Bugün işçiler, yine fabrika önünde toplandı.

Ancak işçilerin işten çıkarıldığı 3 Ocak tarihinden itibaren işçilerin ulaşamadıklarını söylediği ve tepki gösterdiği sendika yetkilileri de fabrika önüne geldi.

İŞÇİLERİ KARALAMAYA ÇALIŞTI

Türk-Metal Sendikası Şube Başkanı Serkan Gül’ün beraberinde yetkililer ve farklı fabrikalardan gelen işyeri temsilcileri, henüz işçilerle görüşmeden; işten çıkarılan ve direnişe öncülük etmeye çalışan işçileri karalamaya başladı.

İşçilerin yalnız bırakıldığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Serkan Gül, eleştirileri reddetti. Farklı fabrikalardaki Toplu İş Sözleşmesi süreçleri ile ilgilendikleri için henüz vakit bulamadığını belirten Gül, bugün ise işçilere destek olmak için geldiklerini söyledi.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ!

Türk-Metal Sendikası’nın işçilerin her zaman yanında olduğunu söyleyen Gül, sendikanın henüz yetki alamadığını belirtti. Bu nedenle patronlarla sağlık temas kuramayacaklarını belirten Gül’ün, işçilerin eylem yapma kararı sonrası sürece dahil olması da işçiler tarafından tepki ile karşılandı.

BASIN EMEKÇİLERİNİ PROVAKATÖR İLAN ETTİLER..

Ancak Uzun süre işçilerden ayrı bir yerde toplanan sendika yetkililerinin işten çıkarılan bazı işçileri yönelik eleştirileri tepki çekerken; fabrika önünde direnişe destek vermeye gelenlere ve basın emekçilerine ‘provokatör’ dedikleri de görüldü.

Ayrıca bazı işyeri temsilcilerinin bu tip işten çıkarmaların birçok fabrikada da olduğunu dile getirdiğini söylemediği ve işten çıkarılan işçi sayısının daha az olduğunu iddia ettiği görüldü.

BASIN EMEKÇİLERİNE SALDIRI

Daha sonra sendika yetkilileri, işçilerle bir görüşme yaparak; eleştirilere yanıt verdi.

İşçilerin işe geri dönme talebine ilişkin sorulara yanıt vermeyen Serkan Gül, işten çıkarılan işçilere iş bulabileceklerini söyledi. İşçilerin alacakları için de mücadele edeceklerini söyleyen Gül, işçileri fabrika önünden sendika şubesine davet etti.

Bu sırada direnişe destek vermek için gelenlerden birinin ‘Türk-Metal direnişi satıyor’ sözleri sonrası yetkililer ve iş yeri temsilcileri, söz konusu kişinin üzerine yürüdü. Basın emekçilerini de iterek saldırmaya çalışan yetkililer, daha sonra kendi aralarda itişmeye ve kavga etmeye başladı.

DİRENİŞ KIRILDI MI?

Ortamında sakinleşmesi sonrası sendika yetkilileri işçileri, iş bulacağını söyleyerek sendika şubesini götürdü.

Eylemlerin devam edip etmeyeceği, bugün sendika şubesinde yapılan toplantı ile belli olacak..

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com